Main Content

Mourinho vníma Čínu ako veľký problém. Kritizovať ju však nechce

utorok, 31. január 2017 12:15 | Autor: Jakub Vaverka

Mourinho vníma Čínu ako veľký problém. Kritizovať ju však nechce
Mourinho vníma Čínu ako veľký problém. Kritizovať ju však nechce | zdroj: © TASR

Portugalský tréner José Mourinho, ktorý v lete prebral Manchester United, v rozhovore pre magazín GQ priznal, že mal zaujímavú ponuku z čínskej najvyššej súťaže. Bývalý kouč Chelsea či Realu Madrid má na prestupy do Číny jednoznačný názor.

Jeden z najkvalitnejších kormidelníkov poslednej dekády zverejnil obavy ohľadom udržania si hráčov pod tlakom čínskeho záujmu. „Ak rokujete s jedným z hráčov o novej zmluve a ponúknete mu ročný plat vo výške päť miliónov, no oni ponúknu päťnásobok, tak tu máme veľký problém,“ začal Mourinho pre GQ.

Muž, ktorý vyhral v roku 2004 Ligu majstrov s Portom však odmieta kritizovať. „Možno hráč, ktorý zoberie päť miliónov uprednostňuje futbal a ten, čo sa nechá zlákať päťnásobkom, peniaze. Ja som taktiež odmietol veľkú ponuku z Číny. Nekritizujem však nikoho, kto tam išiel. Je to ich voľba, ich život.“

Mourinho si myslí, že je na individuálnom posúdení hráča, ako sa v prípade lukratívnej ponuky z Číny zachová. „Len oni sa môžu rozhodnúť ohľadom svojej budúcnosti. Ostatní manažéri v Premier League to kritizujú, ja nie.“

„Ja som vystrašený, pretože čínske kluby môžu ponúknuť zmluvy, ktoré sú v Európe nemožné. Na druhej strane, hráč, ktorý chce odísť do Číny je možno hráčom, ktorého si nechať ani nechcete,“ zakončil José Mourinho, podľa ktorého, ak hráč chce hrať za jeden zo svetových veľkoklubov, uskromní sa aj s nižším platom, ako by poberal v Ázii.