Main Content

Cavendish o Saganovi: Mal šťastie, ďalších 1000-krát by som vyhral ja!

utorok, 31. január 2017 11:37 | Autor: Filip Chudý

Cavendish o Saganovi: Mal šťastie, ďalších 1000-krát by som vyhral ja!
Cavendish o Saganovi: Mal šťastie, ďalších 1000-krát by som vyhral ja! | zdroj: © TASR

Hoci sa už rozbieha nová cyklistická sezóna, britský rýchlik Mark Cavendish ešte nemôže zabudnúť na tú starú a hlavne prehru s Petrom Saganom na majstrovstvách sveta.

Britský cyklista Mark Cavendish sa pripravuje na novú sezónu, ale stále ho máta tá predchádzajúca, v ktorej sa mu nepodarilo naplniť predsezónne ciele. Najviac ho škrie prehra na MS v Katare, kde získal len striebornú medailu za Petrom Saganom. Cavendisha hnevá, že musel kvôli Matthewsovi prerušiť na chvíľu svoj špurt, čo využil Sagan idúci po druhej strane vozovky, ktorý ho tak tesne zdolal.

Na túto prehru doteraz nezabudol  a spomína na ňu aj v predsezónnom období. „Verím tomu, že keby sa takáto situácia zopakovala tisíckrát, tisíckrát by som vyhral. Stále nemôžem stráviť, čo sa stalo,“ citoval britského cyklistu Cycling Weekly s tým, že túto prehru bude mať v hlave ešte veľmi dlho.

„Aj napriek tomu, že som urobil všetko správne, mal som jednoducho smolu. Niekedy máte smolu, inokedy šťastie. Je ľahké si myslieť, že Sagan urobil správnu vec, ale v mojich očiach mal šťastie. Sagan je síce jeden z najlepších cyklistov, aký kedy boli, ale okolnosti aké sa stali v záverečnom špurte na MS sa nedajú predvídať,“ doplnil pretekár Dimension Data pre Cyclingtips s tým, že podľa neho má dobré čítanie situácií v pretekoch, ale proste stalo sa.

Cavendish tiež priznal, že Peter Sagan je dobrým majstrom sveta a nie je niekto, kto by si nezaslúžil nosiť dúhový dres.