Main Content

Pierre-Emerick Aubameyang: Toto leto potrebujem z Dortmundu odísť!

streda, 1. február 2017 12:43 | Autor: Jakub Vaverka

Pierre-Emerick Aubameyang: Toto leto potrebujem z Dortmundu odísť!
Pierre-Emerick Aubameyang: Toto leto potrebujem z Dortmundu odísť! | zdroj: © TASR

Gabonský reprezentant Pierre-Emerick Aubameyang patrí medzi najsledovanejších futbalistov na prestupovom trhu. Obrovský interes o jeho služby má hlavne Real Madrid, ku ktorému má dobrý vzťah aj samotný hráč.

Nedávno bývalý ťahúň francúzskeho AS Saint- Etienne prehlásil, že o prestupe hovoriť nechce, že je v Dortmunde šťastný, pričom by bol rád, keby špekulácie utíchli. Šumy okolo možného odchodu inam však aktuálne rozvíril on sám.

„Ak sa chcem dostať na ďalšiu úroveň, toto leto potrebujem odísť. Real Madrid je stále mojím snom, no už bolo okolo toho povedaného veľa,“ reprodukuje „Aubove“ slová pre RMC portál Goal.com. Gabonský blesk si myslí, že aj napriek nespochybniteľnej kvalite Dortmundu, BVB nedosahuje takú úroveň ako Real Madrid alebo FC Barcelona.

Aubameyang by vraj mohol zo Signal Iduna Parku odísť za astronomických osemdesiat miliónov eur. „Médiá príliš veľa špekulujú. Prestup do Realu je môj detský sen. Ako som však povedal, hrám v Dortmunde a páči sa mi tu.“

Najväčšia hviezda BVB tvrdí, že ani nevie, či je interes kráľovského giganta skutočný. „Ja vlastne ani neviem, či ma Real Madrid naozaj chce. Ak jeden deň jeho predstavitelia prídu, bude to dobré. Ak nie, život ide ďalej. Nejde o žiaden problém.“

Pierre- Emerick Aubameyang bol s odchodom z Dortmundu spájaný už v januárovom prestupovom okne, no v BVB ostane minimálne do konca prebiehajúceho ročníka. Je známym faktom, že „Auba“ sľúbil svojmu starému otcovi, že jedného dňa bude hrať za Real Madrid. Biely Balet sa ho podľa španielskej tlače pokúsi získať v letnom transferovom období.