Main Content

Fabregas: Navždy budem vďačný Arsenalu a Wengerovi

piatok, 3. február 2017 11:29 | Autor: Jakub Vaverka

Fabregas: Navždy budem vďačný Arsenalu a Wengerovi
Fabregas: Navždy budem vďačný Arsenalu a Wengerovi | zdroj: © TASR

Cesc Fabregas sa stal v mladom veku oporou londýnskeho Arsenalu. Následne prestúpil do Barcelony a opäť sa vrátil do Anglicka. Nedohodol sa však s Gunners, ale s ich mestským rivalom Chelsea. Aký vzťah má Španiel ku klubu, ktorý ho priviedol na vrchol?

Kreatívny španielsky záložník opustil Emirates Stadium v roku 2011, keď neodolal volaniu svojho materského klubu FC Barcelona. V Katalánsku sa mu ale nedarilo podľa predstáv a po troch rokoch sa rozhodol pre zmenu. Podľa kuloárnych informácií mal Fabregas vtedy záujem opäť hrať za Arsenal, no kouč Gunners Arsene Wenger ho do svojho tímu nechcel, respektíve nemal dostatok peňazí na jeho získanie.

Cesc sa následne dohodol s londýnskou Chelsea a hneď v prvej sezóne získal s The Blues majstrovský titul. Pre fanúšikov Kanonierov sa stal zradcom, pálili jeho dresy a vyhrážali sa mu. Samotný Španiel na tím z červenej časti Londýna nezanevrel.

„Už sa o mne a Arsenale popísalo veľa vecí. Po tom všetkom sa už nezaujímam o to, čo si ľudia o mne myslia. Je to len o tom, čo cítim ja. Arsenal bude vždy tímom, ktorý vo mňa veril najviac. Bol som mladý chlapec, mal som 16 rokov a hral som v akadémii Barcelony. Dostať sa do prvého tímu však bolo ťažké. Arsenal a hlavne Arsene Wenger mi dali všetko,“ vysvetľuje majster sveta z roku 2010 pre plátok Standard.

Už cez víkend sa v anglickej Premier League stretne v mestskom derby Chelsea práve s Arsenalom. Rivalita je hmatateľná, avšak Fabregas neskrýva svoju priazeň k The Gunners. „Bez nich by som nebol majstrom sveta ani majstrom Európy. Nedokázal by som všetko, čo sa mi v živote podarilo. Navždy im budem vďačný.“