Main Content

Vondrka prehovoril o šokujúcich praktikách Slovana Bratislava

piatok, 3. február 2017 15:33 | Autor: Dávid Lech

Vondrka prehovoril o šokujúcich praktikách Slovana Bratislava
Vondrka prehovoril o šokujúcich praktikách Slovana Bratislava | zdroj: © TASR

Bývalý hokejista HC Slovan Bratislava Michal Vondrka otvorene prehovoril o trojročnom pôsobení v slovenskom tíme. Svojimi vyjadreniami o praktikách vedenia klubu šokoval verejnosť.

Český hokejista Michal Vondrka patril v rokoch 2012-2015 medzi najväčšie opory HC Slovan Bratislava. V závere sezóny 2014/2015 sa však presťahoval späť do Česka, aktuálne pôsobí v tíme Chomutova.

V rozhovore pre sport.lidovky.cz sa otvorene vyjadril k trojročnému angažmánu v metropole Slovenska: „Ja a priateľka na Slovan spomíname len pekne, Bratislava nám prirástla k srdcu. Mali sme to tam radi. Keby tam fungovali manažéri ako mali, tak by tam chcel hrať každý hokejista. Tá destinácia je výborná,len v dobrom spomína na svoje pôsobenie v Slovane.

Najväčším negatívom boli meškajúce výplaty. „Nedostali sme zaplatené napríklad štvrť roka. Vtedy to nikto nechcel riešiť a mladí za mnou chodili, že nemajú peniaze. Tak som sa ozval. Bol to vtedy veľký humbuk a ja som sa stal stredobodom pozornosti,“ spomína na časy, kedy začal verejne volať po peniazoch, ktoré hráčom chýbali na účtoch.

Vondrka chcel odísť z tímu, no kvôli trénerovi Rostislavovi Čadovi v klube zotrval. Vtedajší tréner Slovana mu veril a českému hokejistovi sa aj vďaka dôvere lodivoda darilo. Hokej v tíme mu ale znepríjemnilo zákulisie. „Išli po mne. Už som si to toľko neužíval. A práve na Čadu robili hrozné „prasárny.“ Podpísali s ním kontakt na 5 rokov a potom za jeho chrbtom začali jednať s Ružičkou, z ktorého urobili taktiež blbca. Bol na nich naštvaný, pretože na poslednú chvíľu cúvli. Robili množstvo nekalých vecí.“

Pre sport.lidovky.cz uviedol aj príklad, ktorým šokoval: „Napríklad Zdenkovi Kutlákovi povedali, že končí a dali mu podpísať, že sa vzdáva odstupného. V ruštine. V KHL vám pritom musia zaplatiť 50% zo zvyšku zmluvy.

V závere sezóny 2014/2015 tak Vondrka odišiel do pražskej Sparty, napriek tomu, že bol v minulosti dlhoročný hráčom Slavie. Aktuálne sa radí medzi najproduktívnejších hráčov českej Tipsport extraligy a pomýšľa taktiež na účasť na MS v hokeji 2017. Na Bratislavu napriek kontroverziám s vedením klubu spomína v dobrom a to predovšetkým na fanúšikov Slovana: „Už pred príchodom ma tréner Čada do novín veľa chválil. Myslím, že som ľudí nesklamal. Fanúšikovia tam boli neskutoční, hneď na prvom prípravnom zápase v júli tam bolo vypredané. Až druhú sezónu ich bolo menej, pretože boli naštvaní na vedenie,“ uzatvára 34-ročný krídelník svoje rozprávanie o pôsobení na Slovensku, kde si vybudoval veľmi dobré renomé.