Main Content

Posilní sa Chicago o Tatara? Generálny manažér Blackhawks sa vyjadril k špekuláciám

piatok, 3. február 2017 15:23 | Autor: Dávid Lech

Posilní sa Chicago o Tatara? Generálny manažér Blackhawks sa vyjadril k špekuláciám
Posilní sa Chicago o Tatara? Generálny manažér Blackhawks sa vyjadril k špekuláciám | zdroj: © TASR

V zámorských kuloároch sa šepkalo o možnej výmene Tomáša Tatara do Chicaga Blackhawks. Generálny manažér Stan Bowman sa vyjadril k možnosti posilnenia svojho klubu.

Tomáš Tatar, Gabriel Landeskog, Jarome Iginla, P.A. Parenteau, Thomas Vanek. V súvislosti s organizáciou Chicaga Blackhawks sa deň čo deň objavovali nové prestupové špekulácie. Generálny manažér klubu Stan Bowman ich ale novými vyjadreniami poriadne uzemnil.

Vlani sa Chicago Blackhawks s vidinou obhajoby Stanley Cupu posilnilo o Tomáša Fleischmanna, Dalea Weisea či Anrewa Ladda. Prišlo pritom o mladých talentovaných hráčov Marka Daňa i Philipa Danaulta, ktorý strata ich môže v dlhodobom hľadisku ešte poriadne mrzieť. „Jastraby“ pritom vlani vypadli hneď v prvom kole play-off a sezóna sa pre nich skončila neúspechom.

Tím z veterného mesta sa poučil a podľa vlastných vyjadrení pred prestupovou uzávierkou NHL neplánuje výraznejšie pohyby na súpiske.

Dôležitá je tímová chémia, ktorá môže byť narušená príchodom nového hráča. Tomu navyše musíme nájsť ideálne miesto v zostave, čo tiež nie je ľahké. Takže uvidíme. Veci sa menia rýchlo, no aktuálne z našej strany neočakávajte veľké posilnenie,“ nechal sa počuť Stan Bowman pre chicago.suntimes.com.

Do tímu sa zapracovali mladíci Ryan Hartman, Vincent Hinostroza či Nick Schmaltz, z čoho má vedenie klubu veľkú radosť. „Kľúčoví hráči predvádzajú svoj štandard a naši mladí hráči našej hre dodávajú dynamickosť. Sú omnoho lepší, než boli v októbri.“ Podľa slov generálneho manažéra Chicaga je ale stále veľkým otáznikom veľká diera v prvej útočnej formácii na pozícii ľavého krídla. Prioritou pre Blackhawks však nie je posilnenie na tomto poste, ale udržanie si voľby v prvom kole draftu.