Main Content

Slovensko už bez hráča v Premier League, Kuciak si našiel nový klub!

sobota, 4. február 2017 09:38 | Autor: Filip Chudý

Slovensko už bez hráča v Premier League, Kuciak si našiel nový klub!
Slovensko už bez hráča v Premier League, Kuciak si našiel nový klub! | zdroj: © TASR

Slovenský futbal už nemá žiadne spojenie s anglickou najvyššou súťažou, keďže ju opúšťa náš posledný zástupca. Dušan Kuciak vymenil boj o záchranu za boj o titul!

Bývalá reprezentačná jednotka, ktorá sa v nomináciách Jána Kozáka nenachádzala už ani medzi náhradníkmi, sa vracia do Poľska. Dušan Kuciak totiž prestúpil z Hullu City do Lechie Gdaňsk, čo potvrdili oba kluby na svojich stránkach. Kuciak v Hulle počas ročného pôsobenia nechytával, pričom do Lechie odchádza zadarmo, čo prezradil anglický prvoligista na svojom webe. Pritom pred rokom podľa médií priamo z Hullu mal zaňho poľský majster Legia Varšava zinkasovať 300 000 eur.

Ako informovala stránka Lechie Gdaňsk, Kuciak sa jej upísal do konca sezóny. „Vždy som rád bojoval o trofeje a Lechia patrí medzi tímy, ktoré bojujú o titul. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo som sa rozhodol pre návrat do Poľska. Je tu dobrý tím, o ktorom som sa rozprával s Lukášom Haraslínom, s ktorým sa poznáme. Dúfam, že sa čoskoro prepracujem do základnej zostavy, to je môj cieľ,“ povedal pre web Lechie Kuciak, ktorý bude nosiť na drese číslo 1, keďže jeho typické číslo 12 patrí v Gdaňsku fanúšikom.

Tento prestup zároveň znamená to, že slovenský futbal už nemá ani najmenšie zastúpenie v anglickej najvyššej súťaži. Po letnom odchode Martina Škrtela z Liverpoolu do Fenerbahce a zimnom konci Dionatana Teixeiru v Stoke, sme tak teraz prišli o posledného zástupcu. No Kuciak si polepšil, keďže zrejme bude chytávať, navyše teraz už nebude bojovať o záchranu, ale o titul, veď Lechia je len o skóre druhá po jesennej časti Ekstraklasy.