Main Content

Hokejový Slovan si zaplatil lístok do play-off neskoro!

sobota, 4. február 2017 11:56 | Autor: Filip Chudý

Hokejový Slovan si zaplatil lístok do play-off neskoro!
Hokejový Slovan si zaplatil lístok do play-off neskoro! | zdroj: © TASR

Hokejisti bratislavského Slovana stratili aj teoretickú šancu na play-off. A hoci v druhej polovici sezóny robili čo mohli, play-off si nezaslúžili. Sezóna sa totiž začala v auguste, nie v decembri.

Komentár Filipa Chudého

Keď prídete neskoro napr. na vlakovú stanicu alebo si poviete, že ešte máte čas, potom hlavne v zahraničí, kde vlaky chodia načas, je veľká pravdepodobnosť, že si nestihnete kúpiť lístok, resp. si ho kúpite, no vlak vám ujde pred nosom. Niečo podobné sa v tejto sezóne podarilo aj hokejovému Slovanu.

Vlak, ktorý odvezie tých najlepších po základnej časti do play-off pritom stál vo vlakovej stanici KHL už od augusta. Lenže funkcionári klubu si asi evidentne povedali, že je ešte skoro kupovať naň lístky. Podobne otáľali počas nasledujúcich takmer štyroch mesiacov, akoby sa im nič nemohlo stať, hoci tlak rástol.

Zo staničného rozhlasu pritom dostatočne včas oznamovali, na ktorom nástupišti sa nachádza, na ktorej koľaji, ako je radený, kde je jedálenský vozeň, ale funkcionári HC Slovan boli stále v úplnej pohode, akoby sa nič nedialo, hoci hlásatelia už aj zo samotnej šatne hlásili stále intenzívnejšie, že oni by si kúpili lístky aj každý individuálne, len akosi nie je za čo.

Je síce pravdou, že nakoniec sa kompetentní zo staničného bufetu, kde bolo stále za čo jesť a piť postavili a išli k pokladnici, lenže už bolo neskoro. Vlak smerujúci do play-off síce ešte stál na peróne, ale výpravca už mal píšťalku v ústach, aby mu dal pokyn na odchod. Hokejisti Slovana sa síce rozbehli aj s ťažkým hokejovým výstrojom od staničných bankomatov rýchlo do podchodu, ale hoci zvládli beh cezeň pomerne rýchlo, už videli len koncové svetlá vlaku, ako sa im vzďaľuje a nedá sa s tým nič robiť.

HC Slovan teda nebude v play-off, čo je vzhľadom na všetky okolnosti zaslúžené. Tabuľka totiž neklame a z 10. miesta Západnej konferencie KHL sa do vyraďovacej časti ročníka nepostupuje.

Ak by sme mali hľadať príčiny tohto neúspechu, potom to v žiadnom prípade nie je v rozhodcoch, pretože na ich nepriazeň sa vyhovárajú len alibisti. Bratislavský klub nepostúpil do play-off prioritne preto, že až polovicu sezóny akoby ignoroval, že profesionálni športovci nehrajú len pre radosť, ale aj pre potešenie z výplaty, pričom keď ho nemajú, nastáva u nich stav, že premýšľajú ako vôbec uživiť rodiny, nie ako napr. dobre zahrať presilovkovú kombináciu.

Vôbec nie je náhoda, že po zaslaní výplat na účty hráčov sa razom takmer o sto percent zlepšili výkony aj výsledky. Tí sa totiž mohli začať sústrediť aj na hokejové povinnosti, pričom tiež maródka sa preriedila, pretože zlepšený duševný stav pomáha na všetky choroby a zranenia sveta.

Je síce pekné, ako sa zlepšovali výsledky mužstva v druhej polovici sezóny, lenže v každom zápase sa hrá o tri body, pričom pre vývoj v sezóne sú všetky stretnutia prakticky rovnako dôležité. A keďže v prvej polovici v HC Slovan viac zápasili s výplatami ako so súpermi, je spravodlivé, že do play-off nepostúpili.