Main Content

Ďalší slovenský reprezentant do 21 rokov zmenil dres, pred ME chce hrávať!

sobota, 4. február 2017 14:11 | Autor: Filip Chudý

Ďalší slovenský reprezentant do 21 rokov zmenil dres, pred ME chce hrávať!
Ďalší slovenský reprezentant do 21 rokov zmenil dres, pred ME chce hrávať! | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov už odpočítava dni do začiatku európskeho šampionátu. Prípravu berú vážne aj jej členovia, ktorí si hľadajú kluby, v ktorých by hrávali. Potvrdením je aj najnovší transfer.

Slovenský reprezentant do 21 rokov Tomáš Brigant sa stal novou posilou FK Senica, čo potvrdil záhorácky klub na svojej oficiálnej stránke. Odchovanec považskobystrického futbalu bude v Senici hosťovať do konca sezóny zo Zbrojovky Brno, ktorej je kmeňovým hráčom. V jesennej časti našej najvyššej súťaže hosťoval v Myjave, ale keďže tá sa rozhodla skončiť svoje pôsobenie vo Fortuna lige, bolo jasné, že jar strávi inde.

Brigant pre oficiálnu stránku Fortuna ligy priznal, že aj jeho prestup, podobne, ako iné zimné pri hráčoch 21-tky súvisia s hernou praxou pred letnými ME do 21 rokov. „Neviem si predstaviť pozíciu trénera, ktorý by si vyberal v nominácii z nehrajúcich futbalistov. Každý sa chce ukázať v dobrom svetle a byť na turnaji v ideálnej forme aj psychickej pohode. Dúfam, že nám všetkým tieto zimné prestupy pomôžu,“ povedal Brigant pre fortunaliga.sk.

Ten je tak najväčšou zimnou posilou Seničanov, ktorých ako potvrdila stránka senického klubu najnovšie posilnili aj dvaja Česi so skúsenosťami z mládežníckych reprezentácií, obaja tiež na hosťovanie do konca sezóny. Konkrétne 21-ročný stredný obranca Adam Pajer z FK Mladá Boleslav a 18-ročný ofenzívny hráč Ondřej Šašinka z Baníka Ostrava. So Seničanmi sa navyše aj naďalej pripravujú Boris Bališ a Viktor Miklós, pričom najnovšie skúšajú aj českého krajného obrancu Petra Ježdíka z FK Příbram.