Main Content

4 kluby, ktoré by mohli mať záujem o Jaroslava Haláka

sobota, 4. február 2017 14:40 | Autor: Dávid Lech

4 kluby, ktoré by mohli mať záujem o Jaroslava Haláka
4 kluby, ktoré by mohli mať záujem o Jaroslava Haláka | zdroj: © TASR

Vedenie NY Islanders predĺžilo kontrakt s Thomasom Greissom, čím jasne deklarovalo, že do budúcna neráta s Jaroslavom Halákom. Ktoré kluby by sa mohli zaujímať o zisk slovenského brankára?

Tejto otázke sa po novom venuje zámorský redaktor Matt Larkin. Manažment New Yorku Islanders uprednostnil pred Jaroslavom Halákom brankársky tandem Thomas Greiss – Jean-Francois Berube, čo deklaroval aj trojročným predĺžením zmluvy s prvým menovaným v hodnote 10 miliónov amerických dolárov.

Bratislavský rodák bol preradený na farmu do Bridgeportu z AHL, kde potvrdzuje svoje kvality. „Nájde Halák nové pôsobisko pred uzávierkou prestupov 2017? V AHL hrá veľmi dobre a dokazuje, že je schopný pomáhať klubu NHL. Ktoré tímy by boli pre neho vhodné?“ píše sa na thehockeynews.com.

Prvým adeptom je podľa Larkina St. Louis Blues. Najväčším problémom je ale Carter Hutton, ktorý v tíme „bluesmanov“ plní rolu tímovej dvojky. V klube sa mu vôbec nedarí, no americký celok by sa ho potreboval zbaviť. Islanders pritom ďalšieho brankára nepotrebujú.

Halák by sa taktiež mohol stať novou posilou Philadelphie Flyers. Hovorí sa o tom, že ak „letci“ chcú uspieť v play-off, potrebujú posilniť brankársky post, ktorý momentálne patrí dvojici Michal Neuvirth – Steve Mason. Halák by mohol byť adekvátnou posilou. Už neraz dokázal, že vie výborne načasovať formu na najdôležitejšiu časť sezóny.

Ideálnou posilou by mohol byť pre organizáciu Dallasu Stars, ktorá vo fínskej dvojici Kari Lehtonen – Antti Niemi nenašla potrebnú oporu. Problémom je ale vysoký plat oboch brankárov texaského celku, ktorý znemožňuje príchod Haláka. Ak by sa ale generálnemu manažérovi Jimovi Nillovi podarilo zbaviť jedného zo svojich ochrancov svätyne, určite by neváhal a siahol by po slovenskom brankárovi.

Jednou z alternatív je údajne aj príchod do Los Angeles Kings, kde aktuálne žiari Slovák Peter Budaj. Tu ide ale skôr o uletenú špekuláciu. Situácia by sa ale mohla rapídne zmeniť v prípade, že by sa zotavovanie Jonathana Quicka ešte viac natiahlo a americký brankár by sa do zostavy „kráľov“ nemohol vrátiť ani v úvode marca. LA by zrejme potrebovalo brankára pre play-off a skúsený Halák by bol dobrou náhradou.

Teraz treba čakať. Halák sa stal na waiver listine nežiadaným, no trh s brankármi sa môže rýchlo zmeniť. Nikdy nevieme, kto bude urýchlene potrebovať uskutočniť nejaký obchod. Pre kluby, ktoré zmeškali prvú možnosť získať Haláka by mohli odložiť svoju hrdosť a uvedomiť si, že ide o dobrého brankára za priaznivú cenu,“ uzatvára pre zámorskú stránku svoje zamyslenie nad prestupovou situáciou slovenského brankára Matt Larkin.