Main Content

Višňovský sa obul do Slovana: Chýba mu podpora slovenského hokeja

sobota, 4. február 2017 16:05 | Autor: Dávid Lech

Višňovský sa obul do Slovana: Chýba mu podpora slovenského hokeja
Višňovský sa obul do Slovana: Chýba mu podpora slovenského hokeja | zdroj: © TASR

Po nevydarenej sezóne bratislavského Slovana sa do slovenského klubu po novom obul aj ich bývalý hráč Ľubomír Višňovský. S aktuálnou situáciou v klube vyjadril veľkú nespokojnosť.

HC Slovan Bratislava nedokázal zvíťaziť v boji s časom a napriek výrazne zlepšeným výkonom v závere základnej časti nedokázal postúpiť do play-off. Fungovanie klubu po novom skritizoval aj bývalý hráč „belasých“ Ľubomír Višňovský.

Musím to, bohužiaľ, povedať, ale koľko chalanov vychovali do reprezentácie? Koľko chalanov do NHL? Tam to chýba. Teraz sa toho chytil Janko Lipiansky, snaží sa pozdvihnúť mládež, no je to dlhodobé a je to beh na dlhú trať. Treba tam nejaké zmeny a nastaviť tomu systém. Slovan má obrovský potenciál. Má z čoho vyberať, je tu veľa klubov: Slovan, Ružinov, Hoba či Petržalka. Je tu veľká základňa, keby každý rok vytiahli jedného-dvoch hráčov, dá sa povedať, že za 10 rokov majú komplet celý tím,“ pustil sa do skladby zostavy Slovana, ktorá sa spolieha predovšetkým na legionárske opory.

Majstrovi sveta z Göteborgu chýba väčšia podpora slovenského hokeja a mladých hokejových talentov: „Doteraz tu nebolo nič také, že by vytiahli nejakých dorastencov, juniorov. Chýba taký „step,“ taký krok medzi juniorkou a KHL. Extraliga tu fakt chýba. Keď chalani skončia juniorské súťaže, na KHL ešte nemajú a  extraliga by im fakt pomohla,“ pokračoval vo svojom zamyslení pred kamerami televízie 213.

Topoľčiansky rodák odporúča vedeniu poobzerať sa taktiež po najväčších talentoch slovenskej „osemnástky“ a „dvadsiatky,“ ktorí by postupne mohli byť zapracovaní do prvého tímu. Opäť ale pripomenul, že pôsobenie Slovana v Tipsport lige by dopomohlo ich hokejovému rastu. „Liga by bola oveľa zaujímavejšia sponzorsky aj divácky. Všade, kde príde Slovan, je vždy vypredané. Každý si príde zakričať, ponadávať, zažil som to, keď som tam hral a myslím si, že by to veľmi pomohlo slovenskému hokeju,“ uzatvára svoje zamyslenie nad fungovaním jediného slovenského účastníka v KHL skúsenosťami ošľahaná ikona slovenského hokeja.