Main Content

Legendárny Pelé: Ronaldo nie je lepší ako Neymar

nedeľa, 5. február 2017 13:57 | Autor: Jakub Vaverka

Legendárny Pelé: Ronaldo nie je lepší ako Neymar
Legendárny Pelé: Ronaldo nie je lepší ako Neymar | zdroj: © TASR

Brazílska futbalová ikona Pelé je známy tým, že je veľkým fanúšikom svojich krajanov. Najnovšie sa pozitívne vyjadril na adresu Neymara, ktorý podľa neho nezaostáva za aktuálne najlepším futbalistom na svete Cristianom Ronaldom.

Cristiano Ronaldo vyhral v roku 2016 prestížne Euro aj Ligu majstrov. Podľa časopisu France Football aj federácie FIFA sa stal najlepším futbalistom na svete. Brazílčanovi Pelému to však nebránilo v tom, aby vyzdvihol svojho krajana Neymara.

Útočník Barcelony, ktorý je v uplynulých týždňoch prevažne kritizovaný podľa neho nestráca na CR7. „Jediný problém Neymara je to, že nevie dobre hlavičkovať. Cristiano Ronaldo nie je lepší ako on. Technicky je na tom Neymar ďaleko lepšie ako Ronaldo, CR7 je lepší v hlavičkovaní. Neymara ale nevidíte dávať góly hlavou, to je to, čo sa počíta,“ prináša jeho slová pre UOL Esporte portál Goal.com.

91- násobný brazílsky reprezentant, ktorý skóroval za svoju krajinu úctyhodných 77-krát sa vyjadril aj k aktuálnemu smerovaniu reprezentácie Kanárikov. „Menovanie Titeho do funkcie hlavného trénera pre mňa znamenalo satisfakciu. Brazília vždy mala dobrých hráčov, od čias Leonidasa. Aký bol náš problém? Nemali sme tím.“

Pelé je, čo sa týka napredovania brazílskej reprezentácie, optimistom. „Páčia sa mi Titeho vyjadrenia. Hovorí, že keď niekoho bude potrebovať, zavolá mu. Šancu najprv dáva hráčom, čo hrajú v Brazílii. Prichádzajú dobrí hráči, noví hráči. Tite je s tímom na správnej ceste. Verím, že to bude fungovať.“