Main Content

Hamšíka ospevujú internetoví fanúšikovia. Real Madrid tras sa, píše jeden z nich!

nedeľa, 5. február 2017 16:40 | Autor: Dávid Lech

Hamšíka ospevujú internetoví fanúšikovia. Real Madrid tras sa, píše jeden z nich!
Hamšíka ospevujú internetoví fanúšikovia. Real Madrid tras sa, píše jeden z nich! | zdroj: © TASR

Marek Hamšík hetrikom proti Bologni ohúril svet. Futbaloví fanúšikovia Slováka po jeho skvelom výkone velebia a posielajú ho do najlepších klubov sveta.

Slovenský reprezentant sa v stretnutí na pôde Bologne (1:7) postupne strelecky presadil v 4., 70. a 74. minúte. Všetky jeho góly pritom možno označiť za výstavné. Na konto si v drese Neapola zapísal celkom už 109 presných zásahov a len šesť ho delí od vyrovnania rekordu legendárneho Diega Maradonu.

To je úžasné, zábavné, že som si myslel, že je predovšetkým nahrávač, zvlášť po tých číslach v posledných rokoch, keď patril medzi najlepších hráčov v počte asistencií v lige. Ten chlapec je proste „zviera,“ píše v diskusii na reddit.com užívateľ shakinghand. Na toto hodnotenie reagoval aj „Zidanie5:“ „A preto je špeciálny, strieľa veľa gólov, veľa asistuje, keď je treba, tak bráni a buduje našu hru. Všetko v jednom!“

Chválou nešetril ani fanúšik Chelsea „lukekarts,“ ktorý Slováka prirovnal ku klubovej legende svojho obľúbeného tímu: „To je paráda. Je to neapolská verzia Franka Lamparda. Úžasný hráč.“ Udivený bol aj priaznivec PSG „epulsars:“ „Jeho strely sú klinicky precízne. Naháňajú strach.“

„AbstactFiend“ sa už nemôže dočkať zápasu Ligy majstrov medzi „Partenopei“ a Realom Madrid. Vzhľadom k včerajšiemu gólovému koncertu Mareka Hamšíka španielskemu súperovi pohrozil: „Nádherné strely. Real by sa mal začať báť.“ Vyjadril sa aj fanúšik „bieleho baletu“ Cykablet: „Neskutočný hráč. Myslím, že by mohol byť bez problémov v základnej jedenástke akéhokoľvek klubu na svete.

Obrovskú poklonu nášmu futbalistovi vzdal aj užívateľ s prezývkou „ARMBAND_FOR_ABATE:“ „Jeden z najlepších stredopoliarov posledných 10 rokov. „Zabíja to“ za Neapol aj za Slovensko.

Do konverzácie fanúšikov sa zapojil aj „rogi_5,“ ktorý rovnako nešetril slovami chvály: „Koľko má Hamšík rokov? Ja som u neho už skôr a aj teraz videl schopnosť hrať vo väčšom klube. Som si istý, že už pred dvomi rokmi dosahoval úroveň pre hru vo väčšom tíme (pri všetkej úcte k Neapolu, je to jeden z mojich obľúbených klubov v Taliansku). Viem si predstaviť ako by hral Hamšík v Premier League a aký dobrý by tam bol...

Jeho krásne presné zásahy pritom nepatrili na populárnej fanúšikovskej stránke medzi najväčšie hity, čo udivovalo „Amargaladastera:“ „Prečo to nie je na prvej strane medzi top hitmi?“ Odpoveď našiel fanúšik Juventusu ADP-10: „Pretože to nie je Premier League,“ smutne konštatoval časté prehliadanie talianskej najvyššej futbalovej súťaže.

Dlhodobé výkony Mareka Hamšíka na tej najvyššej úrovni sú ale neprehliadnuteľné. Jeho vôbec prvý hetrik v Serii A je len čerešničkou na torte jeho konzistentnej výkonnosti. Viacerí futbaloví priaznivci vyslovili želanie vidieť ho hrať vo väčšom a kvalitnejšom klube svetových rozmerov. Pravdou ale je, že odchodu Hamšíka z talianskeho tímu sa zrejme nikdy nedočkáme, pretože "Marekiarovi" tento klub prirárstol k srdcu.