Main Content

Bývalá hviezda Trenčína má nový klub! Kam ho poslala Slavia?

nedeľa, 5. február 2017 10:53 | Autor: Filip Chudý

Bývalá hviezda Trenčína má nový klub! Kam ho poslala Slavia?
Bývalá hviezda Trenčína má nový klub! Kam ho poslala Slavia? | zdroj: © TASR

Pražská Slavia minimálne pre jarnú časť prestala počítať s niekdajšou hviezdou Trenčína Ginom van Kesselom. Problémom bolo to, že by nehrával a má veľký plat. Do akého klubu ho preto poslala?

Najlepší strelec minulého ročníka Fortuna ligy Gino van Kessel zmenil po polroku opäť zamestnávateľa. Zo Slavie Praha, ktorá ho v lete kupovala ako veľkú posilu, no v jej drese sa nepresadil, sa sťahuje na polročné hosťovanie s opciou na prestup do Lechie Gdaňsk. Tú o deň skôr posilnil aj náš brankár Dušan Kuciak, pričom na severe Poľska pôsobí aj ďalší Slovák Lukáš Haraslín.

„Nelámeme nad ním palicu, bežne sa totiž stáva, že hráč potrebuje dlhší čas na aklimatizáciu v novom klube. Je však isté, že v Slavii sa v konkurencii Milana Škodu a Murisa Mešanoviča do základnej zostavy nedostane, pričom u takého drahého hráča potrebujeme, aby hrával,“ povedal pre web Slavie predseda predstavenstva tohto klubu Jaroslav Tvrdík. Web isport.blesk.cz. informoval, že podľa kvalifikovaného odhadu bral Van Kessel v Slavii okolo 600 000 českých korún mesačne (cca 22 200 eur).

„Chcel by som, aby sa mi tak strelecky darilo, ako na Slovensku. Som ambiciózny hráč, preto som sem prišiel. Viem, že Lechia bojuje o titul a čaká ju súboj s prvým Bialystokom. Aké sú moje najväčšie prednosti? Je mi trápne o tom hovoriť, ale je to rýchlosť,“ vyjadril sa Van Kessel pre klubovú stránku Lechie. V novom klube bude nosiť číslo 99.