Main Content

Len 17-ročný Slovák je už v Serii A! Prvý zápas rovno proti AC Miláno!

nedeľa, 5. február 2017 13:30 | Autor: Filip Chudý

Len 17-ročný Slovák je už v Serii A! Prvý zápas rovno proti AC Miláno!
Len 17-ročný Slovák je už v Serii A! Prvý zápas rovno proti AC Miláno! | zdroj: twitter U.C. Sampdoria

Náš futbal sa môže pochváliť ďalším hráčom v Serii A. Do tejto prestížnej súťaže sa prepracoval ešte len 17-ročný slovenský talent!

Slovenský futbal má ďalšieho hráča top lige sveta. Stále len 17-ročný krídelník alebo útočník Michal Tomič sa totiž dostal v nedeľňajšom zápase AC Miláno – Sampdoria Janov na lavičku hostí. Skalický rodák je na zápise o stretnutí vedený pod číslom 77, pričom ho začal (začiatok duelu o 12:30) na lavičke náhradníkov a v čase písania týchto riadkov ešte nebolo isté, či dostane aj príležitosť priamo v stretnutí, v ktorom hrá za domácim Juraj Kucka na pravej strane obrany a hosťujúci Milan Škriniar v jej strede.

Tomič sa stal kmeňovým hráčom Sampdorie len koncom januára 2017, keď do tohto klubu definitívne prestúpil zo Senice. Janovský klub tak využil opciu na prestup, dovtedy totiž v tomto talianskom klubu slovenský mládežnícky reprezentant len hosťoval.

Tento skalický rodák začal s futbalom v Spartaku Myjava odkiaľ takmer presne na deň pred tromi rokmi prestúpil do Senice. Aktuálne je členom slovenskej reprezentácie do 18 rokov.