Main Content

Conte prezradil, ako presvedčil Luiza k návrtu do Chelsea

pondelok, 6. február 2017 13:11 | Autor: TASR

David Luiz
David Luiz | zdroj: © TASR

Letný prestup Davida Luiza z PSG do Chelsea patril medzi najprekvapivejšie transfery uplynulých mesiacov. Brazílčan sa vrátil na miesto, kde vyhral Ligu majstrov. Za týmto presunom stál kouč The Blues Antonio Conte, ktorý Luiza presvedčil, aby posilnil Modrých.

47- ročný kormidelník, ktorý forsíruje ťažko čitateľný herný štýl 3-4-3, pre ESPN Brazil prezradil, že príchod Davida Luiza na Stamford Bridge si naozaj veľmi prial. „Áno, chcel som Davida vo svojom tíme. Dôvodom boli jeho skvelé obranné schopnosti, no taktiež ide o vynikajúceho hráča aj po osobnostnej a technickej stránke.“

Luiz v Anglicku už predtým hrával, no po jeho odchode do Paríža vládol názor, že v defenzíve sa dopúšťa príliš veľa zbytočných chýb. „Nebudem súdiť jeho minulosť. Keď som s ním prvý raz hovoril, povedal som mu, že pre mňa je jedným z najlepších hráčov na svete,“ pokračoval niekdajší tréner talianskeho Juventusu Turín.

Conte prezrádza, ako večne usmiateho stopéra presvedčil ku comebacku do Chelsea. „Povedal som mu, že ak sa chce vrátiť, hrávať za reprezentáciu a patriť medzi svetovú špičku, nech ide so mnou pracovať. Je to veľký pracant a skvelý chalan. Som naozaj rád, že ho mám v tíme.“

Kritizovaný Luiz sa v prebiehajúcom ročníku vypracoval medzi najlepších hráčov v celej Premier League. V trojčlennej obrane má vedúce úlohy a nízky počet inkasovaných gólov v sieti Modrých je z veľkej časti aj jeho zásluhou. K tomu treba pridať prepracované priame kopy a dôraz, ktorý Conte vyžaduje. Odpoveď znie, že Chelsea našla obrancu, ktorého veľmi potrebovala.