Main Content

Zvýšil som hlas a pochopil ma, hovorí Conte o spore s Costom

utorok, 7. február 2017 09:18 | Autor: Jakub Vaverka

Zvýšil som hlas a pochopil ma, hovorí Conte o spore s Costom
Zvýšil som hlas a pochopil ma, hovorí Conte o spore s Costom | zdroj: © TASR

Taliansky kormidelník Antonio Conte dostal Chelsea za niekoľko týždňov na vrchol anglického futbalu. Svojich hráčov drží nakrátko a plne im dôveruje. Medializovaný spor s Diegom Costom podľa svojich slov vyriešil jasne a stručne. Aký vzťah panuje medzi nimi teraz?

Pred niekoľkými týždňami bol medializovaný spor medzi Antoniom Contem a Diegom Costom. Horkokrvný Talian sa mal pochytiť so „zlým chlapcom“ zo Španielska. Výsledkom bolo, že Španiel niekoľko dní trénoval individuálne a vo veľkom sa špekulovalo o jeho možnom odchode do Číny.

Momentálne Conte tvrdí, že jeho vzťah s problémovým útočníkom je lepší ako kedykoľvek predtým. „Bol som veľmi jednoznačný a zvýšil som svoj hlas. Hráč mi porozumel. Momentálne je všetko v najväčšom poriadku,“ priniesol Talianove slová denník  ​Daily Mirror.

Od septembrovej prehry s Arsenalom 0:3 Modrí prehrali v Premier League len raz. „Mal som slepú vieru v to, čo sme robili. Vyhrali sme prvé tri zápasy, no nepáčili sa mi naše výkony. Bolo to náročné obdobie, no nie dramatické.“

„Keď sa pozerám na minulú sezónu, kedy mala Chelsea prakticky rovnakých hráčov, dá sa povedať, že nemôžete okamžite premeniť škaredé káčatko na krásnu labuť. Našli sme dôležitý balans. Slepá vôľa v moje idey pomohla. Urobil som pár dôležitých rozhodnutí,“ prezrádza bývalý tréner talianskeho národného tímu.

Chelsea je momentálne na čele s deväťbodovým náskokom na druhý Tottenham Hotspur. „Momentálne sa nedá povedať, že by ma nejaký tím extrémne strašil. Pomáhajú mi moje skúsenosti z hráčskej kariéry. Vyhral som Ligu majstrov, no finálové zápasy som taktiež prehral. To ma poháňa za víťazstvom.“

„Nedá sa ešte hovoriť, že by bol titul náš, môže sa stať hocičo. Musíme ostať pokojní,“ zakončil energický manažér, ktorý si za pár mesiacov vo funkcii hlavného trénera Chelsea získal vďaka svojím úprimným gólovým oslavám celé Anglicko.