Main Content

Majster z Nitry má na lane veľkú posilu z bratislavského Slovana

utorok, 7. február 2017 11:57 | Autor: Dávid Lech

Majster z Nitry má na lane veľkú posilu z bratislavského Slovana
Majster z Nitry má na lane veľkú posilu z bratislavského Slovana | zdroj: © TASR

HC Slovan Bratislava stratil šancu na postup do play-off a jeho hráči sa tak okamžite stali zaujímavým obchodným artiklom pre viaceré kluby. Jeden z hokejistov „belasých“ by podľa najnovších informácií mohol posilniť Nitru.

Celok, ktorý vlani porazil vo finálovom súboji Banskú Bystricu by svoju už tak kvalitný káder chcel posilniť o obrancu Ivana Švarného. 32-ročný hokejista sledoval stretnutie proti Košiciam z VIP priestorov a priznal, že je v kontakte s vedením rodného klubu.

Oslovil ma generálny manažér Nitry Tomáš Chrenko, nejaké debaty medzi nami teda prebehli, ale isté v tejto chvíli nie je ešte nič,“ povedal pre stránku nasanitra.sme.sk. Obchodovať kluby Tisport ligy môžu do polnoci 15. februára a tak má odchovanec nitrianskeho celku dostatok času na premyslenie. „Počkať si budeme musieť aj na reakciu vedenia Slovana, aby sme vedeli, v akom režime chce klub dohrať sezónu. Osobne si ale nemyslím, že by teraz malo prísť k masívnemu rozpredaniu mužstva. Ponáhľať sa nemám kam a nakoniec, v hre môžu byť aj iné ponuky zo zahraničia,“ vysvetľuje hokejista, ktorý už piaty rok pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige.

V slovenskej najvyššej súťaži si naposledy zahral v sezóne 2006/2007. V prípade pôsobenia v Tipsport lige ale vidí možnosti ohľadom svojho pôsobiska jednoznačne: „Ak by som mal zostať na Slovensku, do úvahy pre mňa prichádza len Nitra,“ tvrdí jeden z pilierov bratislavskej obrany, ktorý v aktuálnom ročníku nastúpil do 54 stretnutí, v ktorých zaznamenal 11 bodov za bilanciu 3+8. S priemerným ice-timeom 21:16 len o sekundu zaostáva za najvyťaženejším hráčom tímu Nickom Plastinom.