Main Content

Zradí Fabregas po Arsenale aj Barcelonu? Zaujíma sa oňho Real Madrid!

streda, 8. február 2017 12:24 | Autor: Jakub Vaverka

Zradí Fabregas po Arsenale aj Barcelonu? Zaujíma sa oňho Real Madrid!
Zradí Fabregas po Arsenale aj Barcelonu? Zaujíma sa oňho Real Madrid! | zdroj: © TASR

Španielsky reprezentant Cesc Fabregas má v prebiehajúcom ročníku prívlastok lavičkového hráča. Odchovanec Barcelony sa v drese Chelsea dostáva na ihrisko len sporadicky, špekulácie o jeho odchode inam silnejú.

S prekvapivou informáciou prišiel španielsky denník ​Diario Gol, ktorý svojich čitateľov informoval, že v letnom prestupovom období bude o služby Cesca Fabregasa bojovať kráľovský veľkoklub Real Madrid. Bývalého hráča Arsenalu Londýn by vraj rád vo svojom kádri videl francúzsky kouč Merengues Zinedine Zidane.

„Fabregas má otvorené dve do Madridu. Vo svojich 29 rokoch prekvapil kvalitou kouča Zinedinea Zidanea. Francúz by chcel futbalistu s barcelonskou DNA do svojho mužstva,“ uvádza španielsky denník. Faktom je, že Cesc v aktuálnej sezóne nehráva často, no počas nízkej minutáže na ihrisku si pripisuje dôležité góly a asistencie.

Čísla neklamú. Fabregas v tomto ročníku nastúpil za Chelsea na 15 zápasov, z toho v desiatich prípadoch prichádzal ako striedajúci hráč. Do štatistík si zapísal úctyhodné dva presné zásahy a šesť asistencií. Fanúšikovia volajú po tom, aby hráč s číslom štyri na drese nastupoval v základnej zostave. Tréner Antonio Conte však svoju jedenástku mení len keď je k tomu prinútený.

„Chelsea je ochotná počúvať ponuky,“ tvrdí Diario Gol, pričom práve otvorený postoj The Blues by mohol pomôcť k dohode o prestupe Fabregasa inam. Nepredpokladá sa, že Španiel prestúpi v rámci Premier League. V zime bol Cesc spájaný s AC Miláno či Juventusom.

Každopádne, odchod katalánskeho odchovanca do Realu Madrid by vyvolal veľkú vlnu diskusie. Fabregas by tak totiž zradil prestupom k najväčšiemu rivalovi už druhý klub v kariére, ktorým mu prirástol k srdcu. Kedysi ním bol Arsenal, teraz by ním mohla byť Barcelona.