Main Content

Toto sa môže stať len v Kanade: Muž odhŕňal sneh na ceste rolbou

štvrtok, 9. február 2017 14:45 | Autor: Dávid Lech

Toto sa môže stať len v Kanade: Muž odhŕňal sneh na ceste rolbou
Toto sa môže stať len v Kanade: Muž odhŕňal sneh na ceste rolbou | zdroj: © TASR

Toto sa môže stať skutočne len v Kanade. Polícia zastavila muža, ktorý snehovú nádielku na ceste odhŕňal vlastnou rolbou.

Ku kurióznemu momentu došlo v Britskej Kolumbii, kde sa miestny farmár po výdatnom snežení vydal na dobrodružnú jazdu rolbou, aby odhrnul snehovú nádielku na ceste. To ale neušlo pozornosti policajtov, ktorí ho okamžite zastavili.

Farmár Marko Kardum šiel na rolbe na pomoc svojej tete, ktorej sneh zasypal príjazdovú cestu a ostala tak zakliesnená vo svojom dome. „Chceli sme vidieť či si s tým poradí. Pri ceste naspäť nás ale zastavila polícia,“ povedal vášnivý roľník pre timescolonist.com.

Pri ceste naspäť ho seržant Paul Brailey upozornil, že rolba nespĺňa podmienky na to, aby sa ňou mohol premávať po ceste. Najväčším problémom bolo, že rolba síce sneh odhŕňala, no zároveň pod ňou vytvárala tvrdú vrstvu snehu, ktorá sa mohla čoskoro zmeniť na ľad a spôsobiť veľké dopravné problémy. Ochotný farmár nakoniec pokutovaný nebol a všetko sa vyriešilo rozhovorom, následne sa za sprievodu polície na svojej rolbe vrátil domov.

Na čo je farmárovi na statku dopravný prostriedok na úpravu ľadu v hokejových arénach? „V aukcii stála 300 dolárov, no kto by ju za tú cenu nekúpil?“ pýta sa. Najčastejšie rolbu používa na rozhŕňanie hnoja. Zábery a fotky z jeho jazdy sa okamžite stali hitom internetu a Kardum sa na malú chvíľu stal najväčšou hviezdou lokálnych novín. „Neplánoval som to tak, len som to chcel vyskúšať. Odteraz už ale rolbu vždy nechám na farme,“ ubezpečoval verejnosť odvážny „rolbár.“