Main Content

Do Žiliny mieri reprezentačný útočník z Trabzonsporu, odchovanec Zenitu!

piatok, 10. február 2017 12:03 | Autor: Filip Chudý

Do Žiliny mieri reprezentačný útočník z Trabzonsporu, odchovanec Zenitu!
Do Žiliny mieri reprezentačný útočník z Trabzonsporu, odchovanec Zenitu! | zdroj: © TASR

V zahraničí sa píše o tom, že do Žiliny má namierené reprezentačný útočník Azerbajdžanu, ktorý práve na žilinskom štadióne získal svoj zatiaľ najväčší úspech.

Jesenný majster MŠK Žilina nenecháva nič na náhodu, aj keď jeho náskok na čele tabuľky je komfortný. Tréner Adrián Guľa sa viackrát počas zimnej prestávky vyjadril, že by chcel posilniť post hrotového útočníka, pričom sa zdá, že týždeň pred začiatkom jarnej časti sa vedeniu klubu podarí splniť jeho požiadavku.

Ako totiž vo štvrtok večer informoval portál olay61.com venujúci sa správam z Trabnozu, miestny futbalový klub Trabzonspor, za ktorý hrávajú aj Ján Ďurica a Matúš Bero, opúšťa do polovice marca stále len 20-ročný azerbajdžanský útočník Ramil Šejdajev. Ten by mal podľa tohto webu zamieriť na 1,5-ročné hosťovanie do Žiliny, či je v zmluve aj klauzula na prestup, to uvedené nie je.

Šejdajev je 187 cm vysoký hrotový útočník, ktorý je odchovancom Zenitu Petrohrad. Hrával za mládežnícke výbery Ruska, pričom žilinský štadión dobre pozná, keďže na ňom vyhral s ruskou 17-tkou v roku 2013 európsky šampionát. No v seniorskej kategórii sa rozhodol reprezentovať Azerbajdžan, za ktorý odohral štyri zápasy. V minulosti hosťoval aj v Rubine Kazaň, ale nehrával veľmi ani v ňom. Preto minulý rok odišiel do Trabzonsporu, kde sa tiež nepresadil, keď odohral v lige len 10 minút. No keďže tento klub chce, aby hrával, poslal ho zbierať skúsenosti do Žiliny, kam už mal podľa tureckého zdroja odcestovať.