Main Content

Banská Bystrica získala Švéda draftovaného Chicagom Blackhawks!

sobota, 11. február 2017 12:13 | Autor: TASR

Banská Bystrica získala Švéda draftovaného Chicagom Blackhawks!
Banská Bystrica získala Švéda draftovaného Chicagom Blackhawks! | zdroj: © TASR

Banská Bystrica 11. februára (TASR) - Líder hokejovej Tipsport Ligy HC '05 iClinic Banská Bystrica získal zaujímavú posilu do obrany.

Pod Urpín prichádza švédsky bek Jonathan Carlsson, ktorý má na konte 46 štartov vo farmárskej AHL a naposledy pôsobil v klube zámorskej ECHL Indy Fuel.

"Dôvodom angažovania Jonathana Carlssona sú zranenia Ivana Ďatelinku a Ty Wisharta. Nečakaný odchod Maxima Matuškina našej obrane tiež neprospel, preto sme radi, že sa nám podarilo získať skvelého tímového hráča a výborného korčuliara, ktorý sa nebojí hrať do tela," uviedol na adresu čerstvej akvizície športový manažér "baranov" Július Koval. "Získať ho nebolo jednoduché, nakoľko o takéhoto hráča je veľký záujem. O to viac nás teší, že Jonathan je už na ceste do Banskej Bystrice," dodal pre klubový web.

Dvadsaťosemročný Carlsson získal v sezóne 2007/2008 na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov striebornú medailu. V roku 2008 ho draftoval v 6. zo 162. miesta klub NHL Chicago Blackhawks, za "jastrabov" však nikdy nenastúpil. Aktuálnu sezónu začal v klube AHL Rockford IceHogs, odkiaľ neskôr zamieril do tímu Indy Fuel, kde v 42 stretnutiach zaznamenal 13 bodov (2 góly + 11 asistencií).