Main Content

HORÚCA SPRÁVA: Slovensko senzačne postúpilo cez Nemecko do štvrťfinále!

utorok, 14. február 2017 12:58 | Autor: TASR

HORÚCA SPRÁVA: Slovensko senzačne postúpilo cez Nemecko do štvrťfinále!
HORÚCA SPRÁVA: Slovensko senzačne postúpilo cez Nemecko do štvrťfinále! | zdroj: © TASR

St. Moritz 13. februára (TASR) - Slovenské zjazdárske kvarteto uspelo v osemfinále súťaži tímov na MS, keď vyradilo nemeckú družstvo senzačne 3:1.

Rozhodujúci bod získal Matej Falat, ktorý v parádnom paralelnom súboji zdolal vysokého favorita Felixa Neureuthera. Vo štvrťfinále na Slovákov čakala talianska štvorica.

Vo švajčiarskom St. Moritzi sa v ženských dueloch vo skvelej fazóne predviedli obe slovenské elitné slalomárky. Najprv Petra Vlhová s kontrolovaným náskokom 11 stotín odstavila vzdorujúcu Lenu Dürrovú a Veronika Velez-Zuzulová suverénne nedala šancu Christine Geigerovej, ktorá to v závere vzdala. Medzitým síce Andreas Žampa o 38 stotín podľahol Stefanovi Luitzovi, ale jeho zraneného brata Adama skvele nahradil Matej Falat. Slovenský náhradník vo fantastickom dueli zdolal jedného z najlepších slalomárov a technikov tejto éry o 13 stotín.

Pikantériou 1. kola bola prehra fenomenálneho rakúskeho lyžiara Marcela Hirschera o 14 stotín s Belgičanom Driesom van der Broeckem. Alpská veľmoc napriek tomu poľahky postúpila do štvrťfinále, lebo Manuel Feller, Stephanie Brunnerová a Katharina Truppeová svoje jazdy s prehľadom vyhrali.