Main Content

HORÚCA SPRÁVA: Senzačne! Slovensko je už v semifinále!

utorok, 14. február 2017 13:12 | Autor: TASR

HORÚCA SPRÁVA: Senzačne! Slovensko je už v semifinále!
HORÚCA SPRÁVA: Senzačne! Slovensko je už v semifinále! | zdroj: © TASR

St. Moritz 13. februára (TASR) - Slovenské zjazdárske kvarteto postúpilo na MS v súťaži tímov do bojov o medaily.

 Víťazstvo 3:1 nad Talianskom ho v St. Moritzi nasmerovalo do semifinálového duelu proti domácemu Švajčiarsku. Predtým v osemfinále Slováci vyradili nemecké družstvo senzačne 3:1. Rozhodujúci bod získal Matej Falat, ktorý v parádnom paralelnom súboji zdolal vysokého favorita Felixa Neureuthera. Svojím bodom prispel aj proti Talianom.

Vo švajčiarskom St. Moritzi sa v ženských dueloch vo skvelej fazóne predviedli obe slovenské elitné slalomárky. Najprv Petra Vlhová s kontrolovaným náskokom 11 stotín odstavila vzdorujúcu Lenu Dürrovú a Veronika Velez-Zuzulová suverénne nedala šancu Christine Geigerovej, ktorá to v závere vzdala. Medzitým síce Andreas Žampa o 38 stotín podľahol Stefanovi Luitzovi, ale jeho zraneného brata Adama skvele nahradil Matej Falat. Slovenský náhradník vo fantastickom dueli zdolal jedného z najlepších slalomárov a technikov tejto éry o 13 stotín.

Súťaž sa išla paralelným a vyraďovacím spôsobom od osemfinále a spôsobom muž na muža, žena na ženu sa v každom národnom dueli rozdelili štyri body alebo viac, ak sa zrodili rovnaké časy. V prípade stavu 2:2 (prípadne inej remízy) o postupe rozhodol lepší súčet dvoch najrýchlejších tímových časov oboch pohlaví. Pikantériou 1. kola bola prehra fenomenálneho rakúskeho lyžiara Marcela Hirschera o 14 stotín s Belgičanom Driesom van der Broeckem. Alpská veľmoc napriek tomu poľahky postúpila do štvrťfinále, lebo Manuel Feller, Stephanie Brunnerová a Katharina Truppeová svoje jazdy s prehľadom vyhrali. Lenže Hirscher potom zlyhal aj v druhej fáze (s Andre Myhrerom) a Švédsko postúpilo po výsledku 4:1, keďže v prvom ženskom súboji zašli jeho aktérky rovnaký čas.