Main Content

Hossu chváli zámorský žurnalista. Môže hrať pokojne aj ďalších 5 rokov

streda, 15. február 2017 14:00 | Autor: Dávid Lech

Hossu chváli zámorský žurnalista. Môže hrať pokojne aj ďalších 5 rokov
Hossu chváli zámorský žurnalista. Môže hrať pokojne aj ďalších 5 rokov | zdroj: © TASR

Marián Hossa prežíva veľmi vydarenú sezónu, čo si plne uvedomujú aj v zámorí. Najnovšie ho chváli rešpektovaný športový novinár.

Slovenský hokejista odohral v aktuálnom ročníku 51 stretnutí so ziskom 34 bodov za bilanciu 20+14, čo je výborný výkon. „Je na ceste za 30-gólovou a 50-bodovou sezónou a ak je niečo, čo môže znemožniť dokončenie jeho 5-ročného kontraktu, jeho schopnosť konkurovať ostatným na najvyššej hokejovej úrovni to určite nebude. To je presne tá časť, kedy je potrebné pripomenúť, že Marián Hossa má 38 rokov. Je 7. najstarším aktívnym hráčom v NHL a je v druhej polovici svojho 12-ročného kontraktu, ktorému väčšina neverila, že ho niekedy skompletizuje,“ opisuje na stránke thehockeynews.com jeho kvality redaktor Jared Clinton.

Populárny žurnalista okrem iného pripomína Hossovu perfektnú hru dozadu. Vyzdvihuje predovšetkým skvelé a zodpovedné korčuľovanie a taktiež veľký zápal pri bránení, ktorý nijak nezaostáva za tým z roku 2009, keď posilnil organizáciu Chicaga Blackhawks.

O jeho schopnosti brániť hovoria jasne aj štatistické čísla – priemerne za zápas strávi na ľade minútu a 30 sekúnd pri oslabení svojho tímu. Okrem iného častokrát nastupuje proti najlepším útočníkom súpera. Clinton o ňom píše ako o hráčovi na ceste do Siene slávy a tvrdí, že „nie sú žiadne náznaky toho, aby nemohol hrať ďalších 5 rokov,“ teda do roku 2021.