Main Content

10 najlepších hlášok dnes už 45-ročného Jaromíra Jágra

streda, 15. február 2017 14:07 | Autor: Dávid Lech

10 najlepších hlášok dnes už 45-ročného Jaromíra Jágra
10 najlepších hlášok dnes už 45-ročného Jaromíra Jágra | zdroj: © TASR

Legendárny Jaromír Jágr oslavuje dnes svoje 45. narodeniny. Okrem nesporného prínosu pre svetový hokej zabáva fanúšikov po celom svete aj svojimi vtipnými výrokmi. Predstavujeme 10 najväčších „perličiek“ dnešného oslávenca.

Druhý najproduktívnejší hráč histórie NHL s 1899 kanadskými bodmi nebol v úvode svojej kariéry veľmi obľúbeným hráčom. Mnohí fanúšikovia ho považovali za sebeckého a príliš „nafúkaného.“ Postupom času sa ale samotný „Džegr“ začal meniť a v posledných rokoch si na svoju stranu získava množstvo nových priaznivcov. Vďačiť za to môže aj jeho spontánnosti pred kamerami.

Pobavte sa s nami na desiatke najlepších hlášok Jaromíra Jágra:

  Po neúspešnom zápase, keď Karri Rämö „vygumoval“ strelcov New Jersey Devils a po 31 úspešných zákrokoch si na svoje konto pripísal shutout.

Novinár: „Ako vyzrieť na tohto brankára?“
JJ: „Zabiť ho! Ak by som mohol ísť do súperovej šatne, tak to spravím.“

 Stále produktívny krídelník svoju pyšnosť častokrát hrá a tým, ako inak, baví svoje okolie, čo potvrdil aj po jednom víťazstve Zlatej hokejky, keď vyhlásil: „Nie som Karel Gott, aby som hovoril, že som to nečakal.“

Taktiež aj svoje góly vidí tak trochu v inom svetle: „Áno, bol to skvelý pohyb. Urobil som otočku a potom som sa backhandom trafil presne do šibenice! Brankára som krásne vymazal,“ okomentoval jeden z gólov do prázdnej brány, ktorým pečatil víťazstvo svojho tímu. 

 Na MS 2011 na Slovensku Jágr pricestoval z KHL, kde pôsobil v tíme Avangardu Omsk. Po príchode na šampionát po divnej otázke takto odpovedal novinárovi:

Novinár: V akej forme ste prileteli?
JJ:V šialenej. To Ti poviem...“

Na MS napokon pozbieral v deviatich súbojoch rovnaký počet bodov a bol vyhlásený najlepším hráčom turnaja. Cenu pre najlepšieho hráča si ale prevzal až doma, individuálne ocenenia sa odovzdávali po finále a legendárna osemdesiaťšestka bola už na ceste domov. „Mali mi to dať už pred turnajom. Ušetrili by si cestu,“ povedal Jágr na margo toho, že musel trofej preberať v Česku.

 Žiadny hokejista sa počas kariéry nevyhne streleckému výpadku. Svoj o tom vie v súvislosti so streleckou „formou“ v play-off 2013 aj Jaromír Jágr: „Ak by som sa postavil na pláž, tak netrafím oceán,“ Podobne sa vyjadril aj na adresu Dallasu Stars, kde v sezóne 2012/2013 pôsobil: „Dávame strašne málo gólov, ja a spoluhráči by sme v súčasnej forme netrafili ani vodu z lode.“ Jeho nevydarený pokus o hit okomentoval takto: „Desať minút pred koncom som požiadal trénera, aby ma tam poslal a chcel som zostreliť Gomeza. Pretože som vynikajúci bitkár, tak som ho netrafil a vypadlo mi rameno.“ Jágr perlil aj po tom, čo strelil svoj 119. víťazný gól v súťaži a v historických tabuľkách predbehol Phila Esposita. Český útočník sa presadil gólom z úniku. Po otázke čo si myslel, keď sa rútil na bránu, odpovedal: „Nezraň sa. Nechoď príliš rýchlo.

  „JJ68“ sa častokrát prezentuje aj samoľúbymi vyjadreniami. Po jeho prestupe k rivalovi bývalého zamestnávateľa Pittsburghu z Philadelphie Flyers si vyslúžil množstvo kritiky. V dery pensylvánskych celkov sa mu podarilo skórovať a po jeho góle sa arénou ozývalo citeľné bučanie, po zápase si to Jágr vysvetlil svojsky: „Myslím, že kričali I love youuuuuuuuu.

Počas pôsobenia v Bostone sa pred play-off objavilo na internete video, kde sa predstavovali všetci hráči „medveďov“, v krátkom videu všetci povedali meno svojho hokejového vzoru. Jágr sa predstavil takto: „Ahoj. Ja som Jaromír Jágr, som z Kladna, z Českej republiky a môj obľúbený hráč bol Jaromír Jágr.“ V jednom rozhovore taktiež s úsmevom na tvári neskrýval svoju samoľúbosť: „Pre mňa je dôležité predovšetkým to, čo si myslím ja sám.

Hokejových fanúšikov pobavil aj počas akcie „Movember“ počas ktorej si niektorí hokejisti celý mesiac nechávajú narásť fúzy: „Pýtate sa na fúzy, ktoré som si nechal narásť? Je to pre dobrú vec, charitu, takže neriešim, ako vyzerám. A vlastne ani nemusím pretože mne to sekne ako sviňa, nie?“ Pár rokov pred tým po tom, čo mu odrazený puk vybil niekoľko zubov vzal udalosť opäť s nadhľadom: „Zo mňa už model nebude. Na to som prišiel už v dvanástich, keď som sa pozrel do zrkadla.

 V roku 2005 sa českí hokejisti stali majstrami sveta. U našich západných susedov čakalo na zlatých chlapcov nespočetné množstvo ľudí:

Reportér: „Kam teraz máte namierené, idete priamo na Staromestské námestie alebo sa ešte cestou zastavíte za pánom prezidentom?
Robert Záruba: „na túto otázku by mal odpovedať asi pán kráľ...
JJ: „Na tuto otázku by mal asi odpovedať vodič autobusu.“

 Novinári sú veľmi vďační za rozhovory s českým hokejistom. Vždy sa im podarí zachytiť nejaký vtipný komentár zo strany hokejovej legendy:

Po nepremenených nájazdoch v českej extralige povedal na výsledok neúspešných shootoutov novinárovi toto: „Ty tiež každý deň nemáš dobrý rozhovor, je to tak?

Bavili sme sa o tebe, že dávaš debilné otázky.“ (reagoval na inú otázku novinára)

Novinár: „Ako sa tešíte na to, že po dlhých rokoch strávite sviatky opäť doma?
JJ: „A ako to vieš?!“

Novinár: „Jaromír, mali ste 4 asistencie, zažili ste to niekedy?
JJ:Tak, ja som zažil 7, ale to som ešte bol dobrý...“

  A ešte jedna perla z MS 2005, keď Česi získali titul:

Novinár: „Ako sa cítite?“
JJ: „Ako sa cítim? Ako majster sveta.“

  Jágr perlil aj na MS 2014. Pred odletom do Bieloruska povedal na margo českej reprezentácie toto:

Novinár: „Ako sa vám páči tohtoročný reprezentačný tím?“
JJ: „Sú to pekní chlapci!“

  Jaromír Jágr pôsobil v KHL tri roky. Po troch sezónach v Avangarde Omsk sa rozhodol vrátiť do najlepšej hokejovej ligy sveta. Po tom, čo oznámil návrat do zámoria, zniesla sa na neho spŕška otázok od reportérov...

Reportér: „Ako ste sa vlastne v Omsku rozlúčili?“
JJ: „Povedal som čau a išiel som. Tak ako poviem čau tebe, keď pôjdem preč.“