Main Content

Slovan s prvou posilou, prichádza jeden z najlepších hráčov našej ligy

štvrtok, 16. február 2017 10:54 | Autor: Filip Chudý

Slovan s prvou posilou, prichádza jeden z najlepších hráčov našej ligy
Slovan s prvou posilou, prichádza jeden z najlepších hráčov našej ligy | zdroj: skslovan.com

Kým v minulých prestupových obdobiach sa v Slovane menil káder vo veľkom, v tomto zimnom sa na prvú posilu čakalo nezvyčajne dlho. Belasým sa čerstvo upísal jeden z najlepších hráčov našej ligy, ktorý má navyše reprezentačné skúsenosti.

Slovan Bratislava oznámil dva dni pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligu meno svojej (zatiaľ) jedinej zimnej posily. K belasým síce zamierili z Michaloviec aj Argentínčan Vernon De Marco Morlacchi a ukrajinský útočník Iľja Tereščenko, ale prvý menovaný v Slovane hosťoval už na jeseň, čiže nejde o novú tvár v kabíne a mladý Ukrajinec zamieril do belasej 19-tky, nie áčka. Preto doteraz jedinou posilou Slovana bude už aj oficiálne Tomáš Kóňa, s ktorým vedenie klubu podpísalo ročnú zmluvu s ročnou opciou.

Skúsený 32-ročný stredopoliar, ktorý päťkrát nastúpil za slovenskú reprezentáciu, hrával na jeseň v Myjave, kde patril medzi najlepších hráčov nielen kopaničiarov, ale aj celej ligy. Z našej ideálnej zostavy jesene vypadol až v poslednej možnej chvíli, keď ho z nej vytlačil Martin Chrien. Kóňa sa so Slovanom pripravoval už od januára, absolvoval s belasými aj takmer mesačné sústredenie v Turecku, pričom s ním vládla spokojnosť, navyše nastupoval v základnej zostave, v ktorej by sa mal predstaviť už aj v prvom jarnom zápase v Poprade s Prešovom.

„Tomáš Kóňa už viac než mesiac trénuje s mužstvom a aj počas prípravných zápasov svojimi výkonmi i prístupom dokázal, že bude pre Slovan cennou posilou. Jeho príchodom získavame do stredu poľa kvalitu, potrebný dôraz v súbojoch a taktiež neoceniteľné skúsenosti. Tomáša poznáme, sledovali sme ho v príprave, takže vopred vieme, čo od neho môžeme očakávať. Veľmi dobre zapadol aj do hráčskeho kolektívu a už sa stal súčasťou kabíny,“ povedal pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. 

„Chcem sa posunúť v kariére ďalej a v Slovane vidím svoju perspektívu. Je to najväčší slovenský klub a ja som hrdý, že budem obliekať belasý dres. Na sústredení v Turecku som sa viac zžil s kolektívom a už sa teším na súťažné zápasy jarnej časti. Teším sa, že som súčasťou tohto skvelého tímu,“ doplnil pre klubový web Slovana Tomáš Kóňa.