Main Content

NHL sa môže rozšíriť o ďalší klub. Medzitým môže jeho aréna slúžiť New Yorku Islanders

piatok, 17. február 2017 12:24 | Autor: Dávid Lech

NHL sa môže rozšíriť o ďalší klub. Medzitým môže jeho aréna slúžiť New Yorku Islanders
NHL sa môže rozšíriť o ďalší klub. Medzitým môže jeho aréna slúžiť New Yorku Islanders | zdroj: © TASR

Budúci ročník sa k tridsiatke tímov NHL pripojí nováčik z Las Vegas. Na vstup do profiligy si pritom brúsi zuby aj ďalšie mesto, ktoré chce zrenovovať svoju arénu na parametre najlepšej hokejovej ligy sveta.

Na stole má byť pripravený 250 miliónov amerických dolárov, ktorých cieľom má byť zrenovovať arénu XL Center, o ktorú by sa mal postarať guvernér štátu Connecticut Dannel Malloy. XL Center je domovským stánkom farmy New Yorku Rangers z AHL z Hartfordu Wolf Pack.

Do roku 1997 slúžila ako domovský stánok tímu NHL z Hartfordu Whalers, ktorý sa neskôr presťahoval do Caroliny. Tím z Hartfordu sa už dlhšie usiluje o návrat do najlepšej hokejovej ligy a nový projekt arény, ktorý by mal mať parametre najlepšej hokejovej ligy sveta, by im k tomu mal dopomôcť. V pláne je taktiež výrazné navýšenie súčasnej kapacity s aktuálnym počtom 14 750 divákov.

Kým sa ale nájde investor ochotný prevziať pod svoje krídla všetky náležitosti spojené so vstupom klubu do NHL by sa fanúšikovia Hartfordu mohli aspoň na chvíľu tešiť prítomnosti NHL. XL Center by sa totiž mohol stať dočasným domovským stánkom New Yorku Islanders, ktorý sa plánuje sťahovať z Barclays Center.