Main Content

Podbrezová môže získať silného partnera, do klubu mieri rumunský reprezentant

piatok, 17. február 2017 11:07 | Autor: Filip Chudý

Podbrezová môže získať silného partnera, do klubu mieri rumunský reprezentant
Podbrezová môže získať silného partnera, do klubu mieri rumunský reprezentant | zdroj: © TASR

Futbalisti Podbrezovej hľadali v zime posily nielen do kádra, ale aj na inom poli. Sú blízko spolupráce so silným partnerom, vďaka čomu by sa im zvýšil nielen rozpočet, ale aj sila hráčskeho kádra.

ŽP Šport Podbrezová to myslí s útokom na pohárové priečky vážne. Hoci je po jeseni druhá a je k nim blízko, nič nechce nechať na náhodu a tomu zodpovedala aj zimná príprava. Železiari sa vybrali na sústredenie do Turecka, kde odišlo len päť našich klubov. A nielenže sa v krajine polmesiaca pripravovali ich hráči, ale tiež vedenie pracovalo na ďalšom posune. Prebiehali tam totiž rokovania o možnej spolupráci s tureckým klubom Kardemir Karabükspor. Ide síce aktuálne o druholigistu, ale veľmi bohatého, čomu zodpovedá aj káder, v ktorom je množstvo legionárov známych mien.

Nie všetci teda môžu hrávať, čo by mohla byť voda na mlyn Podbrezovej. A prvá lastovička už zrejme dorazila, pretože na hosťovanie do Podbrezovej mieri 26-ročný ofenzívny rumunský hráč Marius Alexe. Ten má na svojom konte už osem štartov v rumunskej reprezentácii. Alexe môže hrávať na ľavom krídle a tiež aj v útoku. Tým by sa vlastne vykryli dve pozície, ktoré Podbrezová potrebovala posilniť, zvlášť po tom, ako má zdravotné problémy Michal Breznaník  

„So spomínaným tureckým klubom podpíšeme v najbližších dňoch memorandum o vzájomnej spolupráci. Plánujeme si vymieňať hráčov a ak všetko dobre dopadne, mohli by sme následne zvýšiť aj náš rozpočet. Ten sa pohybuje na kalendárny rok na úrovni 900 tisíc eur,“ uviedol na predsezónnej tlačovej konferencii prezident FO ŽP Šport Podbrezová Július Kriváň.