Main Content

Jágr opäť perlil. Prezradil svoj recept na hokejovú dlhovekosť

piatok, 17. február 2017 12:19 | Autor: Dávid Lech

Jágr opäť perlil. Prezradil svoj recept na hokejovú dlhovekosť
Jágr opäť perlil. Prezradil svoj recept na hokejovú dlhovekosť | zdroj: © TASR

V stredu oslávil 45. narodeniny a zároveň zaznamenal svoj 1900. bod v NHL. Jaromír Jágr je fenoménom. Po novom opäť bavil novinárov a zároveň prezradil svoj recept na hokejovú dlhovekosť.

Vo veku 45 rokov predvádza v drese Floridy Panthers obdivuhodné výkony. Tento týždeň sa stal druhým hokejistom histórie, ktorý dokázal pokoriť 1900-bodovú hranicu v NHL a nikoho neprekvapí, ak neskôr zaútočí aj na magickú 2000-cku. Novinári sa ho v šatni pýtali či českému hokejistovi dodal energiu a chuť do práce aj fakt, že Australian Open nedávno ovládli 35-ročni Roger Federer a Serena Williamsová.

To oni by skôr mali byť inšpirovaní mnou,“ rozosmial plnú kabínu novinárov kladenský rodák známy svojou neustále dobrou náladou. Vzápätí ale pokračoval s plnou vážnosťou: „Pokiaľ sa talentovaní a šikovní športovci v akomkoľvek športe rozhodnú, že budú makať tvrdo ako nikto iný, potom môžu hrať večne. Vždy budú mať náskok a výhodu, ktorú nestratia. Ale nemôžete si vziať deň voľna. Akonáhle si ho raz vezmete, tú výhodu veľmi rýchlo stratíte,“ prezradil svoj recept na hokejovú dlhovekosť skúsený veterán, ktorý dennodenne tvrdo trénuje.

Pre mladé hviezdičky v drese Panthers Aleksandra Barkova a Jonathana Huberdeaua sa stal druhým otcom. Dennodenne im rozdáva na ľade cenné rady, vďaka čomu obaja hráči herne i výkonnostne rastú od zápasu k zápasu. Obom by im mohol byť podľa veku otcom. Ako mladším hráčom stačí v rýchlosti korčuľovania? „Keď máš puk na hokejke, si to práve ty, kto rozhoduje o tom, akou rýchlosťou sa práve teraz bude hra uberať,“ cituje skúsenosťami nabité slová Jaromíra Jágra sport.cz.

Druhý najproduktívnejší muž NHL sa opäť nevyhol ani otázke, ako dlho chce ešte pobudnúť na hokejových klziskách. „Nepremýšľam o tom. Pretože akonáhle na to začnete myslieť, je to podľa mňa prvý krok k hokejovému dôchodku,“ uzavrela svoje rozprávanie hrajúca hokejové legenda.