Main Content

Slovensko má ďalšieho kapitána, pocta pre slovenského reprezentanta

sobota, 18. február 2017 11:16 | Autor: Filip Chudý

Slovensko má ďalšieho kapitána, pocta pre slovenského reprezentanta
Slovensko má ďalšieho kapitána, pocta pre slovenského reprezentanta | zdroj: © TASR

Nestáva sa často, aby si slovenskí futbalisti vybojovali v zahraničných kluboch takú pozíciu, že z nich spravia kapitánov. No po Marekovi Hamšíkovi máme ďalšieho takéto, ktorý svoj klub povedie dokonca v pohárovej Európe.

Slovenský futbalový reprezentant Filip Kiss sa dočkal veľkej pocty, keď sa stal kapitánom nórskeho klubu FK Haugesund, čo potvrdila aj oficiálna stránka účastníka Tippeligaen. Kiss už pásku na rukáve mal občas aj počas jesene, no teraz bol za vodcu kabíny vyhlásený oficiálne. V tejto funkcii nahradil nigérijského reprezentačného stopéra Williama Troosta-Ekonga, ktorý sa vrátil do Gentu.

„Filip je vodcovský typ a  veľká osobnosť. Je schopný viesť tím správnym smerom a takticky je na vysokej úrovni. Užitočný je aj v tréningovom procese v spojitosti so zápasovým kontextom,“ nešetril superlatívmi na Kissovu adresu tréner Haugesundu Eirik Horneland.

Stránka Haugesundu tie informovala, že náš reprezentant bol hlavný kandidát na pozíciu kapitána. „Som hrdý na to, že mi Eirik dôveruje. Mojim cieľom je vykonávať túto funkciu čo najlepšie, aby som pomohol tímu k víťazstvám,“ uviedol Kiss po vymenovaní do kapitánskej funkcie pre fkh.no.

Len v polovici decembra pritom predĺžil s Haugesundom zmluvu až do roku 2019. A hoci nová sezóna nórskej najvyššej súťaže začne až v apríli, v Haugesunde už myslia aj na leto, keďže si vybojovali miestenku v Európskej lige. Po Marekovi Hamšíkovi tak bude Filip Kiss ďalším kapitánom klubu mimo Slovenska, ktorý sa predstaví aj na európskej pohárovej scéne, čo je pre slovenský futbal vítaná reklama navyše.