Main Content

Hossa sa presunie do prvej formácie, znie v zámorí

sobota, 18. február 2017 18:24 | Autor: Dávid Lech

Hossa sa presunie do prvej formácie, znie v zámorí
Hossa sa presunie do prvej formácie, znie v zámorí | zdroj: © TASR

Marián Hossa predvádza v tretej formácii Chicaga Blackhawks vynikajúce výkony. Skôr či neskôr by sa mal čoskoro vrátiť do elitnej lajny po bok Jonathana Toewsa.

Slovenský krídelník Marián Hossa prežíva v drese Chicaga Blackhawks vo veku 38 rokov perfektnú sezónu. V 51 stretnutiach strelil 20 gólov, na ďalších 14 asistoval a s 34 kanadskými bodmi je šiestym najproduktívnejším hráčom svojho tímu. To všetko stíha popri veľkej defenzívnej zodpovednosti a hre v tretej útočnej formácii. Čochvíľa by sa to ale mohlo zmeniť.

Informáciu priniesol na stránke chicago.suntimes.com novinár Mark Lazerus, ktorý tvrdí, že je len otázka času, kedy sa trenčiansky odchovanec vráti do elitnej formácie po bok kapitána Jonathana Toewsa, s ktorým hrával pominulé roky. „Marián Hossa dal jasne najavo v príprave pred sezónou i na Svetovom pohári, že preferuje hru na jeho zvyčajnom mieste v elitnej formácii po boku Toewsa. S pribúdajúcou dôležitosťou zápasov je šanca, že tam opäť zakotví. No tretí útok s Rasmussenom, Krugerom a Hossom je zatiaľ veľmi efektívny,“ píše Lazerus, ktorý si tak myslí, že v závere základnej časti a play-off sa rodák zo Starej Ľubovne premiestni späť do elitnej šestky útočníkov Chicaga Blackhawks.