Main Content

Renomovaný novinár odporúča Edmontonu získať Jaroslava Haláka

sobota, 18. február 2017 18:40 | Autor: Dávid Lech

Renomovaný novinár odporúča Edmontonu získať Jaroslava Haláka
Renomovaný novinár odporúča Edmontonu získať Jaroslava Haláka | zdroj: © TASR

Jeden z najrenomovanejších novinárov pohybujúcich sa okolo klubu Edmontonu Oilers odporúča vedeniu klubu získať z New Yorku Islanders Jaroslava Haláka.

Slovenský brankár po novom žiari na farme New Yorku Islanders v Bridgeporte, kde v pätnástich vystúpeniach zaznamenal 12 víťazstiev a aktuálne ťahá sériu jedenástich zápasov bez prehry. Bratislavského rodáka si v AHL nevedia vynachváliť, no každému je jasné, že Halák je brankárom hodným vystupovania v najlepšej hokejovej lige sveta, čo kvituje aj Jim Matheson.

Ak by som bol generálny manažér Oilers Peter Chiarelli, venoval by som sa Jaroslavovi Halákovi pochovanom na farme Islanders. Získal by som ho ako doplnok pre Cama Talbota a to napriek tomu, že jeho cap hit dosahuje v budúcej sezóne výšku 4,5 miliónov USD. Islanders by mohli hradiť časť z jeho kontraktu a Halák by mohol Oilers opustiť v rámci expanzného draftu alebo by sa ho snažili pokúsiť vymeniť počas draftu. Je to brankár hodný postu jednotky, nie náhradník,“ na stránke edmontonjournal.com píše populárny redaktor, ktorý sa dianiu v kanadskom klube venuje už od roku 1972.

Jaroslav Halák by sa Edmontonu Oilers veľmi hodil. „Olejári“ sú „čiernym koňom“ Západnej konferencie, s veľkou pravdepodobnosťou dokráčajú do play-off a tímová jednotka Cam Talbot má za sebou len dva odohrané zápasy vo vyraďovacej časti, zatiaľ čo Slovák toho v play-off odchytal omnoho viac.