Main Content

Známy redaktor označil ideálny prestupový cieľ Chicaga Blackhawks

nedeľa, 19. február 2017 12:41 | Autor: Dávid Lech

Známy redaktor označil ideálny prestupový cieľ Chicaga Blackhawks
Známy redaktor označil ideálny prestupový cieľ Chicaga Blackhawks | zdroj: © TASR

Chicago Blackhawks už skôr vyhlásilo, že v prestupovej uzávierke nehodlá byť príliš aktívne. Predsa sa ale nájde jeden hráč, ktorý by bol pre „jastrabov“ ideálnou posilou.

Zámorský hokejový redaktor venujúci sa organizácii Chicaga Blackhawks, Mark Lazerus, sa po novom vyjadril k možnému posilneniu kádra Chicaga Blackhawks. Podľa vlastných slov sa americký celok nebude príliš posilňovať, no predsa našiel jedno meno, ktoré považuje za ideálny prestupový cieľ svojho obľúbeného celku.

Vo svojom článku reagoval na otázku jedného z fanúšikov, ktorý sa pýtal, čo Chicago potrebuje na to, aby sa stalo skutočným adeptom na zisk Stanley Cupu. Okrem toho, že hokejového priaznivca Lazerus upozornil, že už teraz možno Chicago považovať za adepta na celkový triumf v NHL, klub napriek slušnému hernému prejavu Nicka Schmaltza má stále rezervy na poste krídelníka v elitnej formácii po boku kapitána Jonathana Toewsa.

A tak vyslovil meno hráča, na ktorého zisk by sa malo vedenie klubu zamerať. Práve tento hokejista by mohol Chicagu pomôcť stabilizovať situáciu v problémovej elitnej formácii. „Po skvelom zisku Antoinea Vermettea v roku 2015 a nie najvydarenejších angažmánoch Andrewa Ladda, Dalea Weisea a Tomáša Fleischmanna v roku 2016, generálny manažér Stan Bowman opakovane povedal, že neočakáva veľké zmeny v zostave pred trade deadline. Ako ale Joel Quenneville vždy reagoval - uvidíme. No kým fanúšikovia Hawks snívajú o návrate Patricka Sharpa, najlepšou možnosťou by bol hráč Dallasu Patrick Eaves. 32-ročný skúsený krídelník prežíva životnú sezónu s 21 gólmi a 15 asistenciami. Má len ročný kontrakt v hodnote 1 milióna, ktorý si môže klub dovoliť,“ píše pre chicago.suntimes.com.

Podľa populárneho novinára ide o hráča, pri ktorom by sa Chicago nemuselo vzdať prvej voľby v drafte či veľmi kvalitného mladíka, čo by pri jeho zisku znamenalo nízke riziko risku, rovnako ako pri príchode Michala Handzuša v roku 2013, ktorý sa napokon ukázal ako veľmi platná posila pred play-off. Čas ukáže, prestupové okno v NHL je otvorené do 1. marca.