Main Content

Neuveriteľné, slovenský treťoligista na sústredenie do Turecka!

nedeľa, 19. február 2017 14:52 | Autor: Filip Chudý

Neuveriteľné, slovenský treťoligista na sústredenie do Turecka!
Neuveriteľné, slovenský treťoligista na sústredenie do Turecka! | zdroj: fkbelusa.sk

Zimnú prípravu v teple sa rozhodla absolvovať len polovica slovenských prvoligistov, zvyšným údajne stačili aj domáce podmienky. No tie nestačili jeden treťoligovej dedine, ktorá svojich futbalistov poslala na sústredenie do Turecka.

Tento víkend sa začala jarná časť Fortuna ligy, na ktorú sa pripravovali kluby najvyššej súťaže rôzne, no len päť z nich sa vybralo za teplom do Turecka (Žilina, Podbrezová, Slovan, Trenčín, Dunajská Streda). Okrem Slovana, ktorý strávil v krajine polmesiaca takmer mesiac, ostatné kluby odišli na klasické kratšie sústredenia. Ešte Zlaté Moravce-Vráble išli na poslednú chvíľu aspoň do Chorvátska, no zvyšok ligového pelotónu zostal doma v mínusových teplotách.

Na čo sa neodhodlali naši prvoligisti, to urobili kluby z nižších súťaží. Na sústredení v tureckom Beleku sa nachádza aktuálne nielen druholigový Poprad, ale dokonca aj treťoligová Beluša. Do Turecka odletelo 21 hráčov a realizačný tím TJ KOVO Beluša v stredu, pričom už stihli absolvovať zápas s juniorkou Anži Machačkala, ktorú Belušania porazili 3:2. V utorok ich čaká súboj proti kazašskému Tobolu Kostanaj, zrejme proti 21-tke tohto klubu, ktorá je tiež aktuálne v Turecku.

Beluša je obec v Púchovskom okrese, ktorá má cca 5800 obyvateľov a ide o druhú najľudnatejšiu obec bez štatútu mesta na Slovensku. Ich futbalisti TJ KOVO sú po jeseni na piatom mieste TIPOS tretej ligy západ s desaťbodovou stratou na prvé Komárno. Prvý jarný zápas ich čaká za dva týždne na pôde Baníka Horná Nitra a v zimnej príprave nenechávajú Belušania evidentne nič na náhodu.