Main Content

Talenty sa nám rozrastajú, ďalší slovenský tínedžer v Serii A!

pondelok, 20. február 2017 11:18 | Autor: Filip Chudý

Talenty sa nám rozrastajú, ďalší slovenský tínedžer v Serii A!
Talenty sa nám rozrastajú, ďalší slovenský tínedžer v Serii A! | zdroj: twitter Sampdorianos

Slovenský futbal sa môže pochváliť ďalším hráčom v Serii A. Do tejto prestížnej súťaže sa prepracoval ešte len 19-ročný slovenský talent!

Náš futbal má ďalšieho hráča top lige sveta. Čerstvo 19-ročný stredopoliar Denis Baumgartner sa totiž dostal v nedeľňajšom zápase Sampdoria Janov – Cagliari Calcio premiérovo na lavičku domácich. Senický rodák bol v zápise o stretnutí vedený pod číslom 31. Do duelu nakoniec nezasiahol. Pri remíze 1:1 odohral za domácich celé stretnutie stopér Milan Škriniar.

Baumgartner okrem Senice pôsobil aj v mládežníckych štruktúrach FC Nitra. Do Sampdorie prestúpil v lete 2014 a podpísal s ňou trojročnú zmluvu. Až doteraz bol členom len jej mládežníckych výberov, lenže už sa to zmenilo a napodobnil ďalšieho mladého Slováka Michala Tomiča, ktorý sa do prvého mužstva Sampdorie prepracoval v minulých týždňoch, no v nedeľu na lavičke janovského klubu nebol.

O Baumgartnerovi sa hovorí ako o jednom z najväčších slovenských talentov súčasnosti. Našu krajinu v mládežníckych kategóriách reprezentuje od svojich 15 rokov a aktuálne je vo výbere do 19 rokov. Dorastenecký vek sa mu skončí na konci sezóny a následne ho bude čakať trvalý presun do mužskej kategórie. Ako 16-ročný bol raz už aj na lavičke mužov Senice v zápase Fortuna ligy.