Main Content

Mourinho predpovedá: Pogba už nebude najdrahší, v lete budú stáť 100 miliónov hráči polovičnej kvality

pondelok, 20. február 2017 16:03 | Autor: Dávid Lech

Mourinho predpovedá: Pogba už nebude najdrahší, v lete budú stáť 100 miliónov hráči polovičnej kvality
Mourinho predpovedá: Pogba už nebude najdrahší, v lete budú stáť 100 miliónov hráči polovičnej kvality | zdroj: © TASR

Jose Mourinho vyjadril nespokojnosť s rastúcimi cenami futbalistov, čo podľa Portugalčana spôsobí, že Paul Pogba v lete stratí štatút najdrahšieho futbalistu sveta.

Manchester United v uplynulom letnom prestupovom období šokoval angažovaním Paula Pogbu, z ktorého urobil najdrahšieho futbalistu planéty, čo vo futbalovom svete vyvolalo veľkú kritiku. Manažér tímu z Old Traffordu, Jose Mourinho, ale veľkú investíciu vôbec neľutuje. Tvrdí, že rekordná prestupová čiastka bude ešte tento rok s určitosťou prekonaná.

Som si istý, že v letnom prestupovom období budú niektorí hráči polovičnej kvality (oproti Pogbovi pozn.red) stáť rovnaké peniaze,“ tvrdí charizmatický Portugalčan pre theguardian.com. Zároveň hovorí, že Pogbova výkonnosť častokrát dosahuje jeho vyše 100-miliónovej prestupovej čiastky. Keď sa mu však nedarí, odborníci i fanúšikovia sú k nemu až príliš tvrdí.

Som šťastný, že je s nami. Dáva nám toho veľa a stále je veľmi mladý. Pracuje vzadu, získava lopty a na ihrisku vpredu je hráčom, ktorý môže strieľať góly. Môže byť fantastickým hráčom a myslím, že o niekoľko rokov si uvedomíte, že bol lacný,“ avizuje Mourinho.

Kormidelník Manchestru United sa okrem iného vyjadril k akejsi „inflácii“ futbalového prestupového trhu, v ktorom odstupné za futbalistov niekoľkonásobne narastá. „Pred niekoľkými rokmi ste za 25 miliónov libier kúpili úžasného hráča. V súčasnosti 25 miliónov libier nestojí hotový hráč, iba nejaký talent. Veľkí hráči sú omnoho drahší.

Práve táto skutočnosť by sa mala výrazne prejaviť v letnom prestupovom období, v ktorom podľa trénera Manchestru United padne nový prestupový rekord.

Myslím, že leto prinesie niekoľko prekvapení a Paul pravdepodobne stratí svoj status najdrahšieho hráča sveta, čo by bolo fajn. Teraz sa mu dostáva veľa pozornosti kvôli jeho cene, no stále ostáva šťastný a hrá futbal a čo je pre mňa najdôležitejšie, nikdy kvôli tomu nestratil svoju spokojnosť,“ predpovedá populárny „Mou.“