Main Content

NBA: Prokurátor chce pre Arenasa trojmesačnú väzbu

streda, 24. marec 2010 10:31 | Autor: TASR

NBA: Prokurátor chce pre Arenasa trojmesačnú väzbu
NBA: Prokurátor chce pre Arenasa trojmesačnú väzbu | zdroj: SITA

Prokurátor z Washingtonu si myslí, že basketbalová hviezda NBA Gilbert Arenas by mal ísť na tri mesiace za mreže za to, že si hráč priniesol strelnú zbraň do šatne klubu Washington Wizards.

Právnik 28-ročného Aremasa navrhuje radšej trest v podobe verejnoprospešných prác. Arenas dostal už v NBA zákaz činnosti do konca sezóny aj so spoluhráčom Javarissom Crittentonom.

Medzi Arenasom a Crittentonom prišlo 21. decembra v šatni washingtonského Verizon Center k incidentu ohľadom dlhov z hazardnej kartovej hry. Arenas údajne zo žartu navrhol, že by si to mohli vybaviť vzájomným súbojom, na čo Crittenton odvetil, že by mieril do kolien duelanta. O dva dni neskôr Arenas priniesol do šatne štyri pištole a položil ich na stoličku vedľa Crittentonovej skrinky s nápisom "Vyber si jednu". Neskôr tvrdil, že išlo o vtip a zbrane si vraj priniesol z dôvodu, aby ich v jeho dome nenašli deti. Crittenton na výzvu reagoval slovami, že nepotrebuje žiaden z Arenasových revolverov, lebo má vlastný.

Pravidlá zámorskej profiligy síce umožňujú vlastniť hráčom strelné zbrane, ale nesmú ich mať v oficiálnych priestoroch klubu alebo pri akýchkoľvek akciách týkajúcich sa NBA. Arenas sa ospravedlnil, ale vedenie NBA na čele s komisárom Sternom si následne pohneval zľahčujúcou scénkou spred zápasu vo Philadelphii, v ktorej ukazovákmi mieril na spoluhráčov v kruhu okolo seba a imitoval streľbu.