Main Content

Konečne? Tomáš Jurčo možno čoskoro v novom klube

utorok, 21. február 2017 14:15 | Autor: Dávid Lech

Konečne? Tomáš Jurčo možno čoskoro v novom klube
Konečne? Tomáš Jurčo možno čoskoro v novom klube | zdroj: © TASR

Tomáš Jurčo sa po nekonečnom vysedávaní na tribúne zrejme dočká novej šance. Generálny manažér Detroitu Ken Holland sa údajne snaží o jeho výmenu.

Informáciu o údajnej snahe vymeniť Tomáša Jurča priniesol zámorský novinár Bruce Garrioch. „Generálny manažér Detroitu Red Wings Ken Holland akceptuje realitu. Pokúša sa o výmenu niekoľkých hráčov, vrátane útočníkov Tomáša Jurča a Thomasa Vaneka. Wings majú veľa hráčov s dlhodobými zmluvami, ktorých by sa chcel zbaviť, čo nebude jednoduché. Detroit by sa niektorých rád zbavil a vylepšil defenzívu,“ píše na stránke ottawasun.com.

Prestupová hodnota slovenského útočníka je kvôli vysedávaniu na tribúne a minimálnej porcii minút v hre malá a tak sa špekuluje o tom, že by sa mohol stať súčasťou výmeny rakúskeho spoluhráča Thomasa Vaneka, ktorý vzbudzuje záujem viacerých klubov NHL, ktoré sa chcú posilniť pred play-off.

24-ročný útočník sa v Detroite pod trénerom Jeffom Blashillom trápi. Lodivod „červených krídel“ ho stavia zväčša do štvrtej formácie, kde Jurčo nemá dostatok ofenzívneho priestoru na preukázanie svojho skutočného potenciálu. Zmena by pre košického rodáka bola vítanou zmenou, ktorá by mu mohla pomôcť reštartovať kariéru v NHL.