Main Content

Sampaoliho nezaujíma, že je Leicester majstrom. Líšky kritizuje

streda, 22. február 2017 10:46 | Autor: Jakub Vaverka

Sampaoliho nezaujíma, že je Leicester majstrom. Líšky kritizuje
Sampaoliho nezaujíma, že je Leicester majstrom. Líšky kritizuje | zdroj: © TASR

Kormidelník Jorge Sampaoli pred zápasom FC Sevilla - Leicester City zhodnotil aktuálnu situáciu anglického majstra. Juhoameričan celok The Foxes nepodceňuje, no pred dnešným súperom Andalúzanov si nedáva servítku pred ústa.

V dnešnom zápase Ligy majstrov medzi Sevillou a Leicestrom sú papierovým favoritom domáci futbalisti, a to aj napriek tomu, že proti nim stojí úradujúci majster anglickej Premier League. Faktom totiž je, že The Foxes v roku 2017 nemajú formu, body strácajú aj s podpriemernými tímami a momentálne im hrozí reálny boj o záchranu v najvyššej súťaži.

Uvedomuje si to aj kouč Andalúzanov Jorge Sampaoli. „Nehovoríme o tíme, ktorý vyhral ligu zázračným spôsobom. Musíte žiť v realite. Minulý rok vyhrali ligu, teraz však bojujú o záchranu,“ priniesol Argentínčanove slová z tlačovej konferencie portál 90min.com.

„Prítomnosť je to, čo sa počíta. Ranieriho tím hral uplynulú sezónu skvelo, teraz sa trápia. Minulosť ale nikoho nezaujíma, aj keď sa vám podarilo niečo zázračné,“ kriticky hodnotil Sampaoli dnešného súpera aktuálneho víťaza Európskej ligy.

Muž, ktorý je spájaný s možným odchodom do Barcelony, však Leicester nepodceňuje. Môže sa to totiž vypomstiť. „V lige v uplynulom ročníku boli skvelí a darilo sa im aj v prebiehajúcom ročníku v Lige majstrov. Kvalifikovali sa ďalej veľmi rýchlo. V dvojzápase môžu pre nás stále znamenať risk.“