Main Content

Legenda United Ryan Giggs chváli Ibrahimoviča: Je jednoducho úžasný!

streda, 22. február 2017 10:43 | Autor: Jakub Vaverka

Legenda United Ryan Giggs chváli Ibrahimoviča: Je jednoducho úžasný!
Legenda United Ryan Giggs chváli Ibrahimoviča: Je jednoducho úžasný! | zdroj: © TASR

Švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič má už 35 rokov, no momentálne je bez väčších diskusií najlepším hráčom Manchestru United. Veterán zo severu Európy udivuje celú futbalovú obec. Slovami chvály na jeho adresu nešetril ani legendárny Ryan Giggs.

Útočník, ktorý prišiel v lete do Manchestru United z Parížu Saint- Germain zadarmo, sa stal ťahúňom Červených Diablov. V prebiehajúcom ročníku odohral 36 zápasov vo všetkých súťažiach, pričom si na svoje konto pripísal 24 presných zásahov a sedem gólových príhravok.

Nebyť Ibrahimoviča, je možné, že by Diabli mali veľký problém s bojom o európske poháre v anglickej Premier League. Veľký prínos švédskeho bombardéra pre celok z Old Traffordu si uvedomuje aj niekdajší záložník United Ryan Giggs. „Nie je jednoduché hrať na takej úrovni po tridsiatke. Stále je fit a v jeho veku hrať na pozícii stredného útočníka a dávať toľko gólov je jednoducho úžasné,“ reprodukuje Walesanove slová Express.

Práve Ibrahimovičov vek sa stal pre švédskeho útočníka v prebiehajúcom ročníku neraz dôvodom na kritiku. „Keď máte prvý zlý zápas, ľudia začnú hovoriť, že ste príliš starí. Musíte proti tomu bojovať celý čas. Navyše, byť útočníkom a musieť dávať góly, prináša tlak samo o sebe.“

Dnes už bývalý stredopoliar Červených Diablov pravidelne sleduje výkony Manchestru, všíma si aj Ibru. „Ibrahimovič nepatrí medzi futbalistov, ktorí by si kritiku pripúšťali. Mohli sme to vidieť aj počas minulého týždňa, keď si zapísal hetrik proti Saint-Etienne,“ zakončil Giggs. Zaujímavosťou je, že Walesan mohol pôsobiť v realizačnom tíme Devils, ale odmietol spolupracovať s trénerom Josém Mourinhom.