Main Content

Ktorý tréner najviac ovplyvnil Zlatana Ibrahimoviča?

streda, 22. február 2017 10:50 | Autor: Jakub Vaverka

Ktorý tréner najviac ovplyvnil Zlatana Ibrahimoviča?
Ktorý tréner najviac ovplyvnil Zlatana Ibrahimoviča? | zdroj: © TASR

Zlatan Ibrahimovič patrí medzi futbalistov, ktorí vystriedali počas svojej kariéry veľké množstvo tímov. Vďaka častej zmene prostredia mal Ibra možnosť spolupracovať s viacerými kvalitnými trénermi. Teraz prezradil, ktorý ho ovplyvnil najviac.

Zlatan Ibrahimovič patrí aj v 35 rokoch medzi najlepších futbalistov na svete. Vo veľkom za to vďačí nielen skvelej fyzickej príprave a tvrdému tréningu, ale aj tomu, čo ho naučili tréneri, s ktorými počas svojej kariéry spolupracoval.

Švéd sa môže pochváliť, že obliekal dresy Barcelony, Interu Miláno, Juventusu, AC Miláno, Parížu Saint- Germain, Manchestru United a ďalších. Vo svetových veľkokluboch narazil na mnoho odborníkov. S niektorými si padol do oka viac (napríklad José Mourinho alebo Carlo Ancelotti), s inými menej (Pep Guardiola v Barcelone).

Na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Instagram ale aktuálne bombardér Manchestru United zverejnil fotografiu, ku ktorej pridal veľavravný popis. „Muž, ktorý zmenil moju hru. Fabio Capello.“

The person who changed my game Fabio Capello

Príspevok, ktorý zdieľa IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic),

S Capellom sa Ibrahimovič stretol počas spoločného pôsobenia v Juventuse Turín. Vo svojej autobiografii z roku 2011 sa k anabáze s talianskym koučom vrátil. „Keď sa Capello nahneval, ťažko by ste hľadali niekoho, kto by sa naňho čo i len pozrel. Ak vám dal príležitosť a vy ste ju nevyužili, mohli ste ísť predávať hotdogy pred štadión,“ cituje Ibrovu knihu portál 90min.com.