Main Content

Ideálna zostava 20. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

streda, 22. február 2017 11:05 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 20. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 20. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V prvom jarnom kole prekvapujúco zaváhali prvé dve mužstvá tabuľky, čo využil Slovan, ktorý je už razom v za Žilinou. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavel Kováč (Zlaté Moravce-Vráble) – Hlavne vďaka nemu ViOn v prvom jarnom kole neprehral. Najviac sa zaskvel pri šanci Gála-Andrezlyho, ktorý mal už len dokopnúť loptu do brány, ale Kováč aj na zemi zabránil pomaly istému gólu. Neskôr vychytal aj Mareša a v závere išiel pomôcť do útoku, ktorý sa presadil až s jeho prítomnosťou na hrote.

Obrancovia

Juraj Kotula (Senica) – Okrem Róberta Pillára sa zvyšní traja obrancovia Záhorákov zo základnej zostavy proti Žiline objavili v klube len tesne pred duelom, no aj tak ospevovanú žilinskú ofenzívu úplne vygumovali, keďže tá nevystrelila na bránu. Kotula, ktorý prišiel na hosťovanie zo Slovana, „pristrihol“ Žiline krídla, čiže najväčšiu zbraň ich ofenzívy.

Patrik Vajda (Podbrezová) – Keď sa vám na konci rozcvičky zraní kapitán a kľúčová postava defenzívy, je to vždy problém. Nahradiť Kostelného musel Vajda, ktorý mal pôvodne hrať v strede poľa, no svoju úlohu zvládol majstrovsky. Železiari mali opäť nepriepustnú obranu, pričom Vajda pri troche šťastia mohol aj rozhodnúť.

Michal Ranko (Senica) – Len v piatok sa stal hráčom Senice, ale už v sobotu pri svojom debute v novom klube strelil víťazný gól, ktorým pokoril Žilinu. Niečo podobné sa mu podarilo aj na jeseň na úkor Trenčína. No Ranko nielenže gólovo rozhodol, on si veľmi dobre počínal aj v obrane, ktorá nedovolila Žiline vystreliť na bránu. 

Milan Rundič (Slovan) – V roku 2016 neodohral ani jeden súťažný zápas. Po dlhodobom zranení si ho v Slovane systematicky niekoľko mesiacov pripravovali, pričom keď ho vypustili na trávnik, hral tento Srb s takým obrovským prehľadom, že akoby ani žiadnu prestávku nemal a vyzeral na trávniku pomaly ešte lepšie, ako pred zranením.

Eric Davis (Dunajská Streda) – Panamský reprezentant sa už zrejme dobre aklimatizoval na slovenské podmienky, keďže v Podbrezovej mu neprekáža ani zima. Nešetril totiž pohybom a bol jedným z mála pozitív tohto duelu. Práve Davis sa výraznou mierou pričinil aspoň o nejaké gólové akcie hostí, keď raz tesne pálil mimo a raz do podobnej šance centroval.

Stredopoliari

Tomáš Brigant (Senica) – Prišiel na hosťovanie z Brna a hneď v úvodnom zápase v novom drese proti Žiline na trávniku vyčnieval a z hostí si miestami robil tréningové kužele. Bol to navyše Brigant, kto nacentroval z rohového kopu na víťazný gól, pričom po jeho prieniku a prihrávke sa zrodil aj druhý presný zásah.

Tomáš Kóňa (Slovan) – Prvý zápas v novom drese mu vyšiel. Kóňa potvrdil to, prečo ho Slovan angažoval. Vynikal aj proti Prešovu prehľadom v hre, vedel udržal ťažké lopty, zapájal sa do kombinácií a jeho prihrávky nachádzali adresátov. Aj vďaka nemu mali belasí hernú prevahu, ktorú premenili na víťazstvo.

Seydouba Soumah (Slovan) – Guinejský reprezentant začal druhú časť súťaže ako z veľkej knihy. Nie všetko mu síce proti Prešovu vyšlo, ale proste rozhodol vďaka svojej najsilnejšej stránke, čo sa aj od neho čaká. Pri prvom góle prešiel cez štyroch hráčov a ukážkovo zakončil, pri druhom využil skvelú prihrávku Priskina a s chladnokrvnosťou rozvlnil sieť.   

Igor Žofčák (Michalovce) – V zime sa špekulovalo, či zostane na Zemplíne, ale nakoniec klubové farby nezmenil a Michalovce určite neľutujú. Žofčák totiž opäť potvrdil svoju dôležitosť pre svoje mužstvo. Na víťazný gól proti Trnave totiž prihrával Regálimu a poisťovací strelil sám, keď nádherne umiestnil loptu do siete.  

Útočník

Martin Regáli (Michalovce) – Nedávno mal dlhodobé zdravotné problémy, preto mu zimná prestávka padla vhod. Počas nej sa prepracoval naspäť do základnej zostavy Zemplínčanov a proti Trnave ukázal veľkú chuť, no hlavne kvalitu. Jeho gól slabšou ľavačkou bol lahôdkový, podobne ako center na druhý presný zásah.