Main Content

Žilina sa zbavila svojho elitného strelca, dôvod neuviedla!

streda, 22. február 2017 18:09 | Autor: Filip Chudý

Žilina sa zbavila svojho elitného strelca, dôvod neuviedla!
Žilina sa zbavila svojho elitného strelca, dôvod neuviedla! | zdroj: © TASR

V žilinskej kuchyni sa dejú veci! Vedenie klubu totiž poslalo k vode futbalistu, ktorý dával za Žilinčanov góly najčastejšie spomedzi všetkých ofenzívnych hráčov, keď bol na trávniku. Dôvod zatiaľ nie je známy!

Kým po prvom jarnom kole začal momentálne druhý tím Fortuna ligy zbrojiť, keď Slovan získal Róberta Vitteka, definitívne aj Mareka Riga a na ceste je podľa srbských médií tiež tamojší reprezentant do 21 rokov Uroš Damnjanovič, aktuálny líder našej najvyššej súťaže zo Žiliny vyradil z kádra jedného zo svojich najskúsenejších hráčov a zároveň najlepších strelcov v tejto sezóne Nermina Haskiča.

„Vedenie MŠK Žilina sa rozhodlo, že nebude v jarnej časti ďalej počítať so službami 27-ročného bosnianskeho útočníka Nermina Haskića, ktorý bol umiestnený na prestupový trh a v prípade záujmu mu bude umožnené prestúpiť.  Hrotový zakončovateľ sa momentálne pripravuje individuálne,“ znie stanovisko klubu na mskzilina.sk.

Aj keď začal tento Bosniak sezónu ako dvojka za Yusufom Otubanjom, po jeho zranení ho dokázal strelecky nahradiť, keď celkovo zaznamenal päť ligových gólov. Pre zaujímavosť, Haskič potreboval v tejto ligovej sezóne priemerne na gól 99 minút, kým Otubanjo 138, Hlohovský 118, Škvarka 164 a Špalek 235 minút.

V zimnej príprave si vybojoval spomedzi všetkých reálnych možností pozíciu útočníka číslo jeden a nastúpil v Senici základnej zostave, no Žilina nevystrelila na bránu a prehrala 2:0. Presný dôvod, prečo sa Žilina zbavila hráča, ktorý bol aj vzhľadom na nízku minutáž mimoriadne gólový, oficiálna stránka klubu neuviedla. K dispozícii tak má aktuálne okrem zraneného Nigérijčana Otubanja aj dve zimné posily, ktorými sú 19-ročný Slovák Samuel Mráz a 20-ročný Azerbajdžanec Ramil Šejdajev, ktorý pod Dubňom hosťuje z Trabzonsporu.