Main Content

7 klubov, ktoré by mohli získať Mariána Gáboríka

sobota, 25. február 2017 16:01 | Autor: Dávid Lech

7 klubov, ktoré by mohli získať Mariána Gáboríka
7 klubov, ktoré by mohli získať Mariána Gáboríka | zdroj: © TASR

Los Angeles Kings sa podľa najnovších informácií snažia vymeniť Mariána Gáboríka. Predstavujeme 7 klubov, ktoré majú reálnu šancu získať Slováka do svojho tímu.

Marián Gáborík sa v aktuálnej sezóne trápi. Nastúpil do 38 stretnutí, v ktorých strelil len šesť gólov a dovedna zaznamenal 13 kanadských bodov. Len prednedávnom na povrch vyplávala informácia, že vedenie Los Angeles Kings sa snaží o výmenu slovenského krídelníka. Najväčším problémom je ale zmluva trenčianskeho rodáka, ktorá je platná do leta 2021 s cap hitom vo výške 4 857 000 USD.

Nie každý klub si môže dovoliť prijať takúto finančnú záťaž. Po prirátaní platov hokejistov zapísaných na listine zranených hráčov, ktorých mzdy sa počas pobytu na tzv. „injury liste“ nezarátavajú do platových stropov klubov, si môžu dovoliť „Gabbyho“ privítať v tíme len päť klubov National Hockey League.

Ide o Carolinu Hurricanes, Floridu Panthers, New Jersey Devils, Winnipeg Jets a Ottawu Senators. Vyše 4 milióny pod platovým stropom majú voľné Boston BruinsEdmonton Oilers. Tieto dva kluby by tak mohli v prípade odchodu jedného lacnejšieho hráča prijať Gáboríka do svojho tímu. „Králi“ ale údajne chcú za Gáboríka slušnú protihodnotu. Generálny manažér kalifornského tímu Dean Lombardi sa údajne zameral na zisk jedného z trojice Thomas Vanek (Detroit Red Wings), Martina Hanzala (Arizona Coyotes) či Briana Boylea (Tampa Bay Lightning).

Reálnou možnosťou je taktiež fakt, že Gáborík bude vymenený za jedného z hráčov, ktorí poberajú podobnú čiastku. Ďalšou alternatívou je jeho letný odchod k nováčikovi do Las Vegas v rámci expanzného draftu.