Main Content

NHL: NY Rangers s Gáboríkom hrozí, že nepostúpi do play-off

streda, 24. marec 2010 13:33 | Autor: TASR

S pribúdajúcimi zápasmi v zámorskej hokejovej NHL sa neustále znižuje šanca tímu New York Rangers na postup do play-off. "Jazdci" aj so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom po utorňajších dueloch figurujú v tabuľke Východnej konferencie na desiatom mieste so ziskom 71 bodov a už sedembodový rozdiel ich delí od ôsmeho Bostonu.

Mužstvo, ktoré nechýbalo vo vyraďovacích bojoch od roku 2004, tak reálne zápasí s hrozbou ukončenia sezóny už v prvej polovici apríla. "Musíme bojovať ďalej, nikto z nás sa nevzdáva. Je to veľká výzva. Musíme držať spolu, iba tak sa nám to môže podariť," uviedol Marián Gáborík.

V neprospech Rangers hovoria štatistiky z predchádzajúcej sezóny. Zverenci trénera Johna Tortorellu totiž v zostávajúcom priebehu základnej časti môžu získať už iba 20 bodov a aj keby vo všetkých nasledujúcich dueloch vyhrali, mali by spolu iba 91 bodov. Pred rokom získalo ôsme, teda posledné postupujúce mužstvo z Východnej konferencie, až 93 bodov. Do konca základnej časti čakajú na Rangers dva zápasy proti miestnemu rivalovi NY Islanders, Philaldephii a Torontu, ďalej nastúpia aj proti New Jersey, Tampe a Buffalu.