Main Content

Nahnevané reakcie fanúšikov na nečakaný prestup Petra Budaja a Erika Černáka

pondelok, 27. február 2017 10:43 | Autor: Dávid Lech

Nahnevané reakcie fanúšikov na nečakaný prestup Petra Budaja a Erika Černáka
Nahnevané reakcie fanúšikov na nečakaný prestup Petra Budaja a Erika Černáka | zdroj: © TASR

Hokejový svet obletela šokujúca správa o prestupe Petra Budaja do Tampy Bay Lightning za Bena Bishopa. Prinášame najlepšie reakcie fanúšikov na túto nečakanú výmenu.

Organizácia Los Angeles Kings akoby vyzdravením Jonathana Quicka zabudla na to, čo všetko urobil pre klub v tejto sezóne Peter Budaj a Slováka spoločne s krajanom Erikom Černákom, voľbou v 7. kole tohtoročného draftu i bližšie nešpecifikovanou podmienečnou voľbou vymenila do Tampy Bay Lightning za brankára Bena Bishopa a voľbu v 5. kole draftu 2017.

Reakcie internetu na seba nenechali dlho čakať. „Prečo? Neveria Budajovi ako náhradníkovi?“ pýta sa šokovaný fanúšik „ItsReallyOregano“ na stránke reddit.com. Pridal sa aj užívateľ „deus216:“ „Načasovanie je trochu divné. Budaj sa im postará o celú sezónu a potom ho vymenia za Bishopa, keď je Quick späť?

Pre mnohých fanúšikov bolo zaobchádzanie vedenia klubu so slovenským brankárom nepochopiteľné. „Budaj si zaslúžil omnoho férovejšie správanie. Zrejme šlo o rozhodnutie z hokejového hľadiska, no som mierne sklamaný z prístupu Kings,“ píše „harmancombe.“ „SpecteFire“ rovnako výmenu príliš nepochopil: „To je skutočne vysoká cena za hráča, ktorého zrejme ani nebudú potrebovať.

Z formy a herného prejavu Los Angeles Kings si začal uťahovať priaznivec Toronta „UseForOneYear:“ „Kings budú skúšať systém s dvomi brankármi a 4 korčuliarmi“ narážal na slabú produktivitu ofenzívy trénera Suttera. Do tímu „kráľov“ si „kopol“ aj GrasshopDET: „LA Kings hrajú 3D šach, kým všetci ostatní hrajú... hokej?

Našlo sa aj mnoho kritikov, ktorí nesúhlasia s prístupom Los Angeles k slovenskému brankárovi. „Vďaka, že si nás udržal v boji o play-off, pokoj s tebou,“ píše jeden z fanúšikov San Jose „JtsDrTranSJS.“ Pridali sa aj fanúšikovia Colorada Avalanche, kde Budaj rozbiehal svoju zámorskú kariéru. „Veľmi chladné voči Budajovi, veľmi chladné,“ píše FoppbergCOL. Pridal sa aj „Anberlin:“ „Vďaka za pomoc, kým bol Quick zranený, teraz si zbaľ svoje veci.

Fanúšikovia Tampy Bay Lightning sa pre zmenu začali zaujímať aj o Erika Černáka, ktorého ich klub získal.

„Rexallconventioneers“ sa opýtal: „A čo Černák? Nič tu o ňom (pochopiteľne) nevidím.“ Odpovedal mu „sorator:“ „Pri tom, čo ľudia hovoria, hrá v OHL dobre; Veľmi solídny pravoruký obranca. Neviem o ňom ale nič, len to, čo som počul od ostatných.“ Do debaty sa pripojil aj „sciencedentov,“ ktorý neskrýval nadšenie zo zisku mladého slovenského beka: „Fantastický podľa reportov skautov, ktoré čítam. Veľká postava, dobrá strela, dobrá prihrávka, vysoké hokejové IQ.

„Spencer_Drangus“ označil prestup za sprostý. „To je zrejme jeden z najstupídnejších trejdov, aké som kedy videl.

Na tento komentár ale pohotovo reagoval fanúšik Tampy Bay: „Nie však pre nás. Získali sme schopnú tímovú dvojku pre Vasilevskeho, ktorá môže zaskočiť aj na poste jednotky, VEĽMI kvalitný defenzívny talent (aktuálne naša najväčšia slabina), ktorý vyzerá byť pripravený prejsť do NHL, tiež 2 voľby v drafte, z toho jedna z nich bude možno v 2. kole. Všetko to za brankára, ktorého by sme o pár mesiacov stratili ZADARMO. Prosím, vysvetli mi, prečo by sme nemali byť víťazmi tejto výmeny,“ azda za všetkých fanúšikov Tampy Bay odpovedal „sciencedenton,“ ktorý neskrýval nadšenie z príchodu dvoch slovenských hokejistov.