Main Content

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (11.06.)

sobota, 11. jún 2011 14:02 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (11.06.)
Prestupové špekulácie v Corgoň lige (11.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Prestupové špekulácie v Corgoň lige“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

O Pečovského záujem v Bratislave a v Žiline

Tréner úradujúceho majstra ligy Slovana Bratislava Karel Jarolím vie, že ak chce uspieť v predkolách Ligy Majstrov (podobne ako pred pár rokmi so Sláviou), musí káder poriadne posilniť. Medzi najväčšie prestupové „ryby“ , ktoré má majster na lane istotne patrí Viktor Pečovský, ktorého by však vo svojich radoch rada videla aj konkurenčná Žilina. 

Reprezentant Erik Čikoš pravdepodobne do Slovanu


Ostávame v tábore Belasých. Vyzerá to tak, že obranca Erik Čikoš, ktorý svojimi výkonmi v drese Wisly Krakow upútal pozornosť aj reprezentačného trénera Weissa, zakotví v Slovane. Wisla si na Čikoša trochu prekvapujúco neuplatnila opciu.

Borbély oficiálne v Slovane

Aj tretia dnešná správa sa týka úradujúceho šampióna. Ich najnovším úlovkom sa pravdepodobne stane rodák z Dunajskej Stredy Balázs Borbély, ktorý sa na Slovensku preslávil hlavne v drese vtedajšej “Weissovej” Petržalky, ktorej bol kapitánom počas najslávnejšej éry tohto klubu.  31-ročný defenzívny stredopoliar má okrem skúsenosti z Ligy majstrov za sebou aj angažmány v Nemecku (1.FC Kaiserlautern) a v Rumunsku (FC Temešvár). Naposledy pôsobil v kádri cyperského klubu AEL Limassol, no zo zdravotných dôvodov nastúpil iba na jeden zápas.

Namiesto Smetanu do Senice Kroupa

Prestupový kolotoč sa naplno roztočil aj v Senici, v ktorej hráči odchádzajú smerom von aj dnu. Druhého najlepšieho strelca uplynulého ročníka Smetanu, ktorý odišiel do Belgicka, má nahradiť exružomberčan Karel Kroupa, ktorý je typologicky rovnaký útočník ako predošlý český kanonier. 

Tomáš Kóňa do Belgicka, Lukšík do Holandska?

Ostávame v klube úradujúceho vicemajstra. Do belgického St. Truidenu má po novom namierené aj špílmacher Senice Tomáš Kóňa, ktorý nedávno potvrdil, že na Záhorí určite nezostane. Veľmi žiadaným artiklom na prestupovom trhu je aj Filip Lukšík, ktorého by vo svojom tíme rád videl Slovan. Tento mladík je však vraj veľmi blízko k prestupu do holandského ADO Den Haag. Viacerí manažéri sa zaujímajú aj o brankára Petra Boleka, no tréner Griga by o svoju jednotku rozhodne nechcel prísť.

Pod Dubňom zatiaľ len mierne zmeny, posilou Barčík

Letná príprava začína “Šošonom“ v pondelok a na úvodnom tréningu môžeme určite očakávať aj nové tváre. Pohyb v kádri bronzového tímu z minulej sezóny zatiaľ moc výrazný nie je, ale k nejakým zmenám už došlo. Hneď po sezóne odišiel stopér Ondřej Šourek, ktorý smeruje do Poľska.

Zatiaľ jedinou žltozelenou posilou je Miroslav Barčík, ktorý sa do Žiliny vracia po piatich rokoch, keď naposledy pôsobil v Polonii Bytom.  Ako sme už spomenuli tréner Hapal by vo svojom kádri veľmi rád videl Viktora Pečovského, ktorému by ofenzívna taktika pod Dubňom určite svedčala. 

V Trnave témou číslo jeden Karhan

Letná „makačka“ sa začala aj na štadióne Antona Malatinského. Najväčší rozruch je zatiaľ okolo Miroslava Karhana, ktorý sa vrátil pod dlhých rokoch z Nemecka. V Bundeslige naposledy obliekal dres FSV Mainz 05, kde však v druhej polovici uplynulej sezóny vôbec nehrával. Karhan by sa mal stať novým kapitánom mužstva, ktorému žiaľ bude chýbať v 1. predkole Európskej ligy kvôli nedoriešeným administračným problémom s Mainzom.