Main Content

Fínsky talent môže nečakane zmeniť klub. Vyvolávaju generálni manažéri

streda, 1. marec 2017 16:16 | Autor: Dávid Lech

Fínsky talent môže nečakane zmeniť klub. Vyvolávaju generálni manažéri
Fínsky talent môže nečakane zmeniť klub. Vyvolávaju generálni manažéri | zdroj: © TASR

V poslednom prestupovom dni NHL by nemala byť núdza o niekoľko prekvapení. V zámorí padlo už aj prvé neočakávané meno. Obeťou výmeny by sa mohol stať veľký fínsky hokejový talent.

V rámci letnej výmeny Bryana Bickella sa Chicago Blackhawks muselo zbaviť aj veľkého fínskeho talentu Teuva Teräväinena, ktorý sa spoločne s Bickellom porúčal do organizácie Caroliny Hurricanes. „Canes“ boli zo zisku mladíka nadšení, získali ho prakticky „zadarmo.“ 22-ročný útočník v aktuálnej sezóne odohral 58 stretnutí so ziskom 29 bodov (11+18).

Celková osemnástka draftu 2012 v sebe skrýva veľký potenciál a hovorilo sa o ňom ako o budúcom ťahúňovi ofenzívy Hurricanes. Svetlo sveta ale dnes uzrela informácia, že generálny manažér Ron Francis prijíma ponuky na prestup Fína. O všetkom informoval na Twitteri uznávaný reportér Renaud Lavoie.

Prestup Teräväinena by bol obrovským prekvapením. Vo všeobecnosti sa zo strany Caroliny očakávajú predovšetkým výmeny Jaya McClementa, Dereka Ryana, Matta Tennysona či Leeho Stempniaka.