Main Content

Známy novinár prezradil dôvod, prečo Islanders nevymenili Jaroslava Haláka

piatok, 3. marec 2017 12:51 | Autor: Dávid Lech

Známy novinár prezradil dôvod, prečo Islanders nevymenili Jaroslava Haláka
Známy novinár prezradil dôvod, prečo Islanders nevymenili Jaroslava Haláka | zdroj: © TASR

Prestupové obdobie v NHL skončilo a Jaroslav Halák naďalej oblieka dres farmy New Yorku Islanders z Bridgeportu v AHL. Poznáme dôvod, prečo vedenie klubu Haláka nevymenilo.

Slovenský brankár v 31 rokoch zažíva v kariére veľmi náročné obdobie. New York Islanders ho cez waiver listinu preradil do AHL, kde Slovák v drese Bridgeportu Sound Tigers láme klubové rekordy a výkonnostne i štatisticky sa radí medzi najlepších brankárov AHL.

Jeho skvelé výkony a 12-zápasová víťazná šnúra, ktorá trvala 40 dní, vzbudzovali záujem nejedného klubu NHL, ktorý sa chcel pred trade deadline posilniť na brankárskom poste. Všeobecne šlo ale napriek veľkým očakávaniam o slabý „brankársky“ rok. Transferu sa okrem Haláka nedočkali ani Marc-Andre Fleury či Ryan Miller.

V zámorí sa špekulovalo o možných záujemcoch o Halákove služby. Krátko pred ukončením prestupového obdobia sa hovorilo predovšetkým o interese trojice klubov – Edmontonu Oilers, Bostonu Bruins a Calgary Flames. V kuloároch sa písalo aj o Toronte Maple Leafs, ktoré malo v Halákovi vidieť väčšiu brankársku istotu ako vo Frederikovi Andersenovi.

Bratislavský rodák sa ale výmeny nedočkal. Dôvod hokejovým priaznivcom ozrejmil renomovaný novinár David Pagnotta vo svojom statuse na sociálnej sieti Twitter, kde fanúšikom vysvetlil, že „Isles“ napriek snahe nedokázali skompletizovať prestup Haláka kvôli jeho príliš vysokému cap hitu. Čiastka, ktorá sa tímu NHL zarátava do platového stropu činí 4,5 miliónov USD. Možno tak očakávať, že hrdina Svetového pohára 2016 sa transferu dočká až po sezóne.